Αλλάζουν όλα στον «Καλλικράτη»

Αλλάζουν όλα στον «Καλλικράτη»

Νοέμβριος 28, 2015 - 10:15
0 σχόλια

Για «Χρυσό Αιώνα της Αυτοδιοίκησης» έκανε λόγο ο υπουργός

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας από τη βήμα της τρίτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που διεξάγεται στη Λευκάδα, εξήγγειλε ριζικές αλλαγές στον «Καλλικράτη, ενώ. δήλωσε ότι φιλοδοξεί «να πάμε σε μια περίοδο που θα είναι ο χρυσός αιώνας της Αυτοδιοίκησης».

Το κράτος πρέπει να αποφασίσει, είπε, «αν θέλει διαχειριστικό ρόλο από μεριάς των θεσμών της Αυτοδιοίκησης ή αναζητεί ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που περνά μέσα από την αποκέντρωση».

«Ξεκινάμε την επιτροπή για την επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη, και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα είναι οι ίδιοι μάρτυρες ριζικών αλλαγών» επισήμανε, ενώ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον «Καλλικράτη» ανέφερε ότι «ή τα αντιμετωπίζεις με ένα διαχειριστικό τρόπο, ή επιχειρείς μια μεγάλη ριζική επαναθεσμοποίηση, που πραγματικά μεταφέρεις όχι μόνο από ιδιότητες αλλά και πόρους αν πραγματικά πιστεύεις ότι η ανάπτυξη μπορεί να περάσει μέσα από την αποκέντρωση, εμείς το πιστεύουμε».

Ο υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αναφέρθηκε στη δημιουργία «μιας επιτροπής οργάνωσης συναντήσεων στο εξωτερικό», η οποία μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διείσδυση της Ελλάδας στις αγορές στο εξωτερικό.

Ο κ.Κουρουμπλής χαρακτήρισε επίσης «διασφαλισμένη» την μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών όλης της Ελλάδας.

(Με πληροφορίες από την aftodioikisi.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.