Αλλαγές στις χρεώσεις των διατραπεζικών συναλλαγών

Αλλαγές στις χρεώσεις των διατραπεζικών συναλλαγών

Ιανουάριος 03, 2024 - 15:00
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η νέα χρονιά φέρνει αλλαγές στις χρεώσεις για όσους χρησιμοποιούν ΑΤΜ διαφορετικής τράπεζας από αυτήν στην οποία διατηρούν λογαριασμό, καθώς βάσει της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα δουν τις χρεώσεις αυτές να υποχωρούν κατά 25%-30% τουλάχιστον.

Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να μειώσουν τις χρεώσεις DAF (διατραπεζικές συναλλαγές) ήτοι τις χρεώσεις για κάθε συναλλαγή ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ με τη χρήση καρτών που έχουν εκδοθεί από άλλες τράπεζες.

Η χρέωση DAF επιβάλλεται:

στους Έλληνες καταναλωτές μόνο σε περίπτωση χρήσης ATM άλλης τράπεζας από αυτή που διατηρούν τον λογαριασμό τους. Για συναλλαγές από ATM της τράπεζάς τους η ανάληψη είναι δωρεάν
στους αλλοδαπούς καταναλωτές υπάρχει χρέωση σε κάθε ανάληψή τους, εφόσον χρησιμοποιούν κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό (π.χ. Ολλανδός κάνει ανάληψη με κάρτα ING από ΑΤΜ ελληνικής τράπεζας).
Οι νέες προμήθειες των διατραπεζικών συναλλαγών 
Τράπεζα Πειραιώς: Το κόστος θα είναι 2 ευρώ από 3 ευρώ

Εθνική Τράπεζα: Το κόστος θα ανέρχεται στα 1,90 ευρώ από 2,60 ευρώ.

Alpha Bank: Το κόστος θα είναι 1,80 ευρώ από 2,50 ευρώ

Eurobank: Το κόστος θα ανέρχεται στο 1,80 ευρώ από 2,50 ευρώ

Attica Bank: Το κόστος θα είναι 1,50 ευρώ από 2 ευρώ

Οι χρεώσεις αυτές θα πρέπει να είναι σταθερές για διάστημα 3 ετών, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα βάζει και ρήτρα επανεξέτασης για 2 επιπλέον έτη. Μάλιστα όσοι υπόχρεοι δεν συμμορφώνονται θα καλούνται να πληρώνουν νέο πρόστιμο, όπως αναφέρει η ίδια απόφαση.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.