Ακόμα 360.000 ευρώ για την πλατεία Άρεως

Ακόμα 360.000 ευρώ για την πλατεία Άρεως

Ιούλιος 13, 2011 - 10:19
16 σχόλια

- Υπερψηφίστηκαν από το Δ.Σ Τρίπολης προκειμένου το έργο να παραδοθεί κ να μην χρειαστεί νέα δημοπρασία κ νέος ανάδοχος
Της Χριστίνας Τσιορωτά

  Την τελευταία σύμβαση για την πλατεία Άρεως υπερψήφισε την Παρασκευή στην συνεδρίαση του το Δ.Σ Τρίπολης, προαναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο το τέλος του σήριαλ που φέρει το όνομα «Πλατεία Άρεως». Η σύμβαση , ύψους 360.000 ευρώ, θα καλύψει την διαφορά ποσοτήτων που προέκυψαν από τις τελευταίες εκσκαφές και θα δώσει την δυνατότητα  ο ανάδοχος να περαιώσει το έργο.. Μη ψήφιση της σύμβασης η οποία έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων ,θα σήμαινε νέα δημοπρασία για ανάδειξη νέου αναδόχου.

«Είναι ουσιαστικά συμπληρωματική σύμβαση της πλατείας για να ολοκληρωθεί το έργο με τον ίδιο ανάδοχο, να μην πάμε σε καινούργια δημοπράτηση. Εγκρίθηκε από το ΠΣ Δημοσίων έργων  η συμβατική  σύμβαση μαζί με τον 3ο ανακεφαλαιωτικό πίνακα  ,απαιτείται σύμφωνα με το νόμο και προσυμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό. Νομίζω είναι συμφέρον με την έκπτωση που υπάρχει, το δέχεται και ο ανάδοχος υπέγραψε μάλιστα  το σχέδιο της συμπληρωματικής  σύμβασης. Η συμπληρωματική σύμβαση προβλέπει εργασίες οι οποίες δεν έγιναν γιατί προέκυψαν εργασίες εκσκαφής και εξυγίανσης  και άλλαξαν οι ποσότητες» είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης εισηγούμενος στο σώμα την υπερψήφιση της συμπληρωματικής αυτής σύμβασης.
Η σύμβαση που πέρασε από το Δ.Σ είναι όπως ανέφερε ο Δήμαρχος η τελευταία. Με τα χρήματα που αυτή προβλέπει, 360.000 ευρώ το έργο ολοκληρώνεται και παραδίδεται. Αυτές οι αναφορές ωστόσο δεν έπεισαν την παράταξη του κυρίου Δημήτρη Νικολάου ο οποίος και καταψήφισε την σύμβαση κάνοντας λόγο για πάγια τακτική. «Πάγια πρακτική αυτή. Οι 360 χιλιάδες είναι αστρονομικό ποσό, τι είδους εκσκαφές κάνουν τόσα χρήματα; Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να μετακομίσουμε την πλατεία Άρεως και να την πάμε  στην Μπασιάκου .Οι ανακεφαλαιώσεις είναι ληστεία και για αυτό καταψηφίζω.»
Στις περιπέτειες της πλατείας Άρεως αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Κακλαμάνος. «Θυμάστε τι ντόρος είχε γίνει για να σώσουμε αυτό το έργο που υπήρχε περίπτωση να είχε σταματήσει αν γινόταν προσφυγή. Και φτάσαμε στο σημείο  θέλοντας να μπαλώσουμε κάποια πράγματα , να δικαιολογήσουμε κάποια θέματα ν ανακαλύψουμε την εξυγίανση. Όλοι έχετε γνώμη ,όντως εκεί κάποιοι ΔΣ είπαν πως έγινε φαγοπότι. Έχει ειπωθεί και σε ΔΣ και γι αυτό το λέω. Είμαστε ευτυχείς που μας δόθηκε η δυνατότητα να μην διακοπεί το έργο και να μην γίνουν ενστάσεις. Διότι πήγαμε σε αλλαγή μελέτης. Αν πράγματι δεν γινόταν αυτό ο 2ος μειοδότης θα έκανε ένσταση και καταλαβαίνετε που θα φτάναμε. Η πιο σωστή επιλογή είναι αυτή που προωθείτε σήμερα , η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει για να  κλείσει αυτή η πληγή που όντως άνοιξαν κάποιοι και εμείς καλούμεθα να κλείσουμε».

Πρόταση Καλτετζιώτη για  το άγαλμα
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Καλτετζιώτης έδωσε σε αυτήν την συμπληρωματική σύμβαση την θετική του ψήφο , δεν έμεινε ωστόσο όμως μονάχα σε αυτήν. Κατέθεσε την πρόταση, το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, με το πέρας των εργασιών της ανάπλασης να αναβαθμιστεί έτσι ώστε η Τρίπολη και το ιστορικό της χρέος να εκπληρώσει αλλά και ν αποκτήσει έναν σημαντικότατο πόλο έλξης για τους τουρίστες. «Θα προτείνω όταν ολοκληρωθεί με το καλό η πλατεία , το άγαλμα του Κολοκοτρώνη , ο τάφος του ουσιαστικά αφού εκεί φυλάσσονται τα οστά του, το μνημείο αυτό ν αναβαθμιστεί.  Να αναδείξουμε ότι εκεί είναι ατ οστά του Κολοκοτρώνη , ίσως σε χρυσή οστεοφόρο να φωτίζονται και εκεί να κάνουμε σύμβαση  να φυλάσσονται και αυτό ν αποτελέσει και τουριστικό πόλο επίσκεψης στην Τρίπολη και θα δώσει στην πλατεία την αίγλη που της αξίζει

 

Ειδήσεις: 

16 Σχόλια

Την πληγή αναφορικά με την πλατεία άρεως όπως αποκαλείτε την ανοίξατε εσείς κ. Κακλαμάνε και κάποιοι άλλοι.Να μας πείτε πόσο θα στοίχιζε η πλατεία αν είχατε ψηφίσει τότε την εξυγίανση και πόσο τελικά θα κοστίσει.

Είναι ντροπή να το παίζουν τιμητές της πλατείας Άρεως άτομα όπως ο Κακλαμάνος και η παρεαουλα του και ακόμα ποιο ντροπή στον Παυλη που μάζεψε στην παράταξη του όλους αυτούς τους αχάριστους και εμπαθείς ανθρώπους που καταδίκασαν την πόλη σε μιζέρια μόνο και μόνο γιατί είχαν πρόβλημα με τον τότε δήμαρχο. Είμαι περίεργος κ. Παυλη πότε θα κάνει την κίνηση για να ανατρέψει και εσένα!!!!

Επειδή κάποιοι ήθελαν να τιμωρήσουν τότε τον Κοτσιάνη και κάποιοι άλλοι ενόψει επερχόμενων εκλογών δεν ήθελαν να τελειώσει η πλατεία, δεν ψήφιζαν την άνοιξη του 2010, αυτό το ίδιο ακριβώς που τώρα υπερψήφισαν.!!!!!! Τέτοια ανευθυνότητα!!!!! Ντροπή βρεεεεε δεν υπάρχει; Πότε θα τα μάθει αυτά ο κόσμος να τους πετάξει αυγά;

ΣΠΑΤΑΛΗ

Τα οστά σε χρυσή οστεοφόρο! Τα οστά δεν νοιάστηκε ούτε δίνει δεκάρα κανένας στην Τρίπολη. Αλλά για την χρυσή οστεοφόρο είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί φρουρά. Τι θα κοστίσει η φρουρά? Θα χρειαστεί ασφάλεια? Φρουρά βάλετε, αλλά αντί για χρυσή οστεοφόρο προτείνω ανοξείδωτο μέταλλο. Όταν η Τρίπολη γίνει πλούσια στο μέλλον τότε να βάλετε χρυσή οστεοφόρο...Μέχρι τότε, ας κρατήσουμε καθαρό το άγαλμα. Ούτε αυτό δεν αξιωθήκαμε να πετύχουμε μέχρι τώρα.

ΚΑΚΛΑΜΑΝΕ, ΛΑΓΕ, ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗ και λοιποί προδότες της Τρίπολης ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ακόμα και σήμερα παρόλα όσα κάνατε όλοι βλέπουμε ότι τα έργα που είχε προγραμματίσει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΤΣΙΑΝΗΣ γίνονται, ίσως ο μόνος που είχε όραμα για αυτή την πόλη πράγμα που εσείς τα στενόμυαλα ανθρωπάκια αδυνατούσατε και αδυνατείτε να το αποδεχτείτε . . . αυτόν και αύριο ο λαός τις Τρίπολης θα τον θυμάται σε αντίθεση με όλους εσάς που θα φροντίσει να σας διαγράψει από την μνήμη του

ΚΑΚΛΑΜΑΝΕ ΝΤΡΟΠΗ!

Προτείνω ο κ. Καλτεζιώτης να πληρώσει την χρυσή οστεοφόρο. Είμαι σίγουρος μια και είναι επικερδής η επιχείρησή του και οι καφέδες του ακριβοί, να κάνει αυτή την χορήγηση στην Τρίπολη. Μια και έχει το όραμα. Μια και οι πολίτες έχουμε φαλιρίσει ενώ οι όμοιοί του έχουν την οικονομική δυνατότητα να φανούν αντάξιοι και να επιχρυσώσουν και να συντηρούν το άγαλμα του Εθνικού μας ήρωα. Για να δούμε εάν θα ανταποκριθούν ή θα ανεβάσουν τις τιμές των καφέδων περαιτέρω?

ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΚΟΤΣΙΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ!!Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΤΣΙΑΝΗ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ!!!ΟΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΤΕΚΝΑ??ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ! ΕΥΤΗΧΩΣ...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΕ Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ.

Ο Κοτσιάνης ήταν ο καλύτερος δήμαρχος που είχε η πόλη στα τελευταία 30 χρόνια. Ήταν οραματιστής ρεαλιστής ανατρεπτικός και το κυριότερο ο δήμαρχος που δεν υπέξυψε σε εκβιασμούς.Το τελευταίο θα το θυμάται καλά η γνωστή τριάδα.

Προφανώς και κάνεις πλάκα για τον Κοτσιάνη. Ο Κοτσιάνης ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ειδικά την τελευταία 4ετία που ήταν δήμαρχος. Άλλοι έκαναν κουμάντο και στο γραφείο δεν πάτησε ούτε 20 φορές! Οκ είχε τα προβλήματα του αλλά μην πας να θεοποιήσεις μια... "γλάστρα"

Η αλήθεια είναι ότι ο A. Κοτσιανης μαζί με τον Τ. Σεχιωτη είναι οι 2 δήμαρχοι που έχουν αφήσει έργο στην Τρίπολη και ειδικά για τον Κοτσιάνη κανείς δεν μπορεί να αρνηθει οτι τα 8 χρόνια της δημαρχιας του ήταν κατά πολύ ποιο παραγωγικά σε έργα από τις θητείες των Κωνστατοπουλου και Σωτηροπουλου (να τολμήσω την πρόβλεψη ότι και με την θητεία Σμηρνιωτη πάλι λιγότερα θα είναι) είναι λοιπόν τουλάχιστον απαράδεκτο να βγαίνουν κάποιοι ανώνυμα και να τον αποκαλούν ανύπαρκτο και γλάστρα. Ο Κοτσιανης βέβαια έκανε κάποια λάθη όπως: Α) ότι δεν φαντάστικε ότι και στην δική του παράταξη θα υπάρξουν μιμητές των όσων έγιναν πριν από μερικά χρόνια στην παράταξη του τότε δήμαρχου Σωηροπουλου. Πίστευε ότι το συμφέρον της πόλης ήταν για όλους μέσα στην παράταξη του πάνω από το προσωπικό συμφέρον και τις «καρέκλες» και Β) ότι όταν άρχισαν να λένε τα όσα έλεγαν και του καταλόγιζαν δεν προχώρησε σε μια λαϊκή συνέλευση οπού εκεί παρουσία της πόλης θα τους έβαζε όλους προ τον ευθηνών τους

Απαντώ στον 18th Ιουλίου 11:02.Την τελευταία ανύπαρκτη τετραετία ο Κοτσιάνης σου εξασφάλισε το νερό από του Σάγκα, λειτούργησε ο βιολογικός, ολοκλήρωσε το γεφύρι και το Μαλλιαροπούλειο θέατρο ,κατεδάφισε την κάτω αγορά παρά τις γνωστές αντιδράσεις, ξεκίνησε την ανάπλαση της πλατείας Άρεως και των πάρκων τα οποία θα είχαν τελειώσει εάν δεν υπήρχε η γνωστή τριάδα και η αντιπολίτευση που μέλη της σήμερα την ψήφισαν, δημοπράτησε 3 φορές την πλατεία Πετρινού η οποία δεν ξεκίνησε γιατί τα εξασφαλισμένα λεφτά από το Θησέα δεν τα έστειλαν από το υπουργείο, άλλαξε τους αμυαντοσωλήνες του νερού στα τοπικά διαμερίσματα, εξασφάλισε 6 εκατομμύρια ευρώ εντάσσοντας την Τρίπολη στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων για την πεζοδρόμηση του κέντρου και τέλος άφησε στο ταμείο του δήμου άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα λίγα για να μαθαίνεις.

όλα αυτά τα έκανε ο ανύπαρκτος Κοτσιάνης ή ο Καραχάλιος και λοιποί;

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΑΓΚΑ ΜΙΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΕ?ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ Η ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥ ΣΑΓΚΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ 4ΕΤΙΑ!