Αιτήσεις για χορήγηση άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στην Τρίπολη

Αιτήσεις για χορήγηση άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στην Τρίπολη

Ιούλιος 15, 2018 - 15:31
0 σχόλια

Ο δήμαρχος Τρίπολης προκηρύσσει τη χορήγηση πέντε (5) συνολικά θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στο Δήμο Τρίπολης, σύμφωνα με την παρ. 7, του άρθρου 40, του Ν.4497/2017, «Κατ’ εξαίρεση και για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού κατά την καλοκαιρινή περίοδο μπορεί να χορηγούνται: α) μια (1) φορά το χρόνο άδειες σε ανέργους για Παρασκευή και διάθεση πρόχειρων γευμάτων με διάρκεια ισχύος μέχρι τέσσερις (4) μήνες. Οι αδειούχοι καταβάλλουν το αντίστοιχο τέλος για τη συγκεκριμένη θέση που καταλαμβάνουν».

Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων είναι η εξής:

Α) Πλατεία Άρεως
1. Δύο (2) θέσεις για πώληση καλαμποκιών πλησίον του περιπτέρου, κατά μήκος της πλευράς του πάρκου (έμπροσθεν του καταστήματος GRAND CHALLET).
2. Μία (1) θέση για πώληση μαλλί της γριάς – ποπ κορν μεταξύ των δύο περιπτέρων κατά μήκος της πλευράς του πάρκου (έμπροσθεν του καταστήματος GRAND CHALLET).

Β) Πλατεία Αγ. Βασιλείου
1. Μία (1) θέση για πώληση καλαμποκιών μεταξύ των δύο περιπτέρων στην πλευρά που βρίσκεται το ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ
2. Μία (1) θέση για πώληση μαλλί της γριάς – ποπ κορν μεταξύ των δύο περιπτέρων στην πλευρά που βρίσκεται το ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ

Δικαιούχοι Άσκησης Δραστηριότητας Πωλητή Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου.
Για τη διάθεση των ανωτέρω αδειών προηγείται δημόσια πρόσκληση του δήμου, στην οποία ανακοινώνονται οι θέσεις, ο αριθμός και λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά.

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν:

  1. Δελτίο ανεργίας σε ισχύ. 
  2. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  3. Εκκαθαριστικό της ΓΓΔΕ

Για την επιλογή των υποψήφιων πωλητών χρησιμοποιείται ως κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα, όπως εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΓΓΔΕ του τελευταίου οικονομικού έτους. Ο υποψήφιος με το χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα προηγείται. Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται κλήρωση.

–Διαδικασία –Χρόνος Υποβολής

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Τρίπολης (Ταχυδρομική Δ/νση : Λαγοπάτη 45 & Αταλάντης, Ισόγειο) και θα κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους αυτοπρόσωπος ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μετά τη λήψη της σχετικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 16-07-2018 έως 20-07-2018 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σε περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του ενδιαφερόμενου. Στις αιτήσεις πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά και να αναφέρονται τα είδη εμπορευμάτων προς πώληση. Αντικατάσταση, συμπλήρωση ή διόρθωση του φακέλου της αίτησης επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, διεύθυνση: Λαγοπάτη 45 & Αταλάντης, 2ος όροφος, τηλ 2713 600 430 & 2713 610 416 τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Σε περίπτωση μη κάλυψης του ανωτάτου αριθμού από τους ενδιαφερόμενους για την χορήγηση άδειας στάσιμου εμπορίου, των εν λόγω επικυρωμένων αδειών από τον Δήμαρχο Τρίπολης, θα γίνει νέα προκήρυξη προκειμένου να καλυφθεί ο εν λόγω προβλεπόμενος αριθμός αδειών στο Δήμο Τρίπολης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.