Αίτημα του ΔΣ Τρίπολης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Τεγέα

Αίτημα του ΔΣ Τρίπολης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Τεγέα

Ιανουάριος 21, 2024 - 09:27
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Στην Τρίπολη στις 17 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστόπουλος Γεώργιος είπε: «Παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα: Σχετικά με την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας». Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα απεφάνθη για το κατεπείγον του θέματος και απεδέχθη τη συζήτηση του θέματος. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστόπουλος Γεώργιος έδωσε το λόγο στην Αντιδήμαρχο κ. Καρούντζου Ελένη η οποία έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου τα εξής: Κατόπιν σχετικού εγγράφου του Τεγεατικού Συνδέσμου με αριθμό πρωτ. 363/16/1/2024 προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και κοινοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο μας. Παρακαλώ όπως αποφασίσει το Δ.Σ. για την στήριξη του παραπάνω αιτήματος του Τεγεατικού Συνδέσμου.

Μετά από διαλογική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει αίτημα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να ζητήσει να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από τον ιστορικό χώρο της Επισκοπής Τεγέας όπου το 1934 πάρθηκε η απόφαση να πραγματοποιείται η αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και να περνά από χώρες έως την χώρα που πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.