Αγωνιούν οι κάτοικοι του Τριποτάμου: Λάβαμε αόριστες υποσχέσεις

Αγωνιούν οι κάτοικοι του Τριποτάμου: Λάβαμε αόριστες υποσχέσεις

Μάρτιος 04, 2018 - 12:02
0 σχόλια

Την αγωνία τους για τη μετεγκατάσταση του χωριού τους εξέφρασαν για μία ακόμα φορά τα μέλη του Συλλόγου Τριποταμιτών, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Αγαπητοί μας,την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, συγκεντρωθήκαμε στο χωριό μας, να κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου μας. Μετά τη θεία λειτουργία στον Άγιο Δημήτρη μας ,πήγαμε στο σχολείο, όπου μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα ο παπαΒασίλης μας ευλόγησε την πίτα μας ευχόμενος και του χρόνου να βρισκόμαστε στο χωριό μας ή τουλάχιστον στο χώρο που έχουμε υποδείξει για τη μετεγκατάστασή του.

Στην εκδήλωσή μας παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Δάρρας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ.Τατούλη Π. και  τον Δήμαρχό μας κ. Παπαδόπουλο Διονύση, ο αντιδήμαρχος κ. Δούκουρης Ανδρέας,ο Πολιτευτής και Δημ. Σύμβουλοςκ. Μιχόπουλος Κων/νος και ο Προεδρος του Εμπορικού συλλόγου Μεγαλόπολης κ. Αντώνακας Νικ.

Χαιρέτησε την εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Δάρρας περιγράφοντας ως πολύ δύσκολη την επιτυχία του αγώνα μας για τη μετεγκατάσταση του χωριού γιατί διαφαίνεται αδιαφορία της πολιτείας και ιδιαίτερα του Υπουργού κ. Σταθάκη ειδικά μετά την ακύρωση της τεχνικής συνάντησης, που ο ίδιος είχε προτείνει και προγραμματίσει για την προετοιμασία Προεδρικού Δ/τος και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση που δείχνει πέρα της αγένειας και την απαξίωσή μας.

Στη συνέχεια ευχήθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Δούκουρης Ανδρέας και ο Πάρεδρός Γ. Δημόπουλος.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ.Δάρρας Ηλίας αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία ,ευτυχία και πρόοδο ιδιαίτερα στους νεώτερους. Εξέφρασε την απαγοήτευσή του για τη συμπεριφορά των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και ζήτησε από τους εκπροσώπους Δήμου και Περιφέρειας να μεταφέρουν ότι θα είναι ο μέγιστος ευτελισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αν δεν φέρουν αποτέλεσμα οι αποφάσεις των ΠΕΣΥ καιΔΗΣΥ. Ευελπιστούμε είπε, ότι ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος θα βάλουν το θέμα και στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στις 27 & 28/02/2018 με την παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού και θα απαιτήσουν να έχουν μια σαφή απάντηση για την επίλυση του θέματος.

Ακολούθησε ο κ. Αποστολόπουλος Σπύρος ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία της  πληρωμής των αποζημιώσεων και τις παραπέρα νομικές διαδικασίες Εφετείο στις 21/02/2018 για τις τιμές και  το δικαστήριο του Μαίου της ΔΕΗ για την εκδίωξη των κατοίκων από τις εστίες τους.

 *Το δικαστήριο (ΕΦΕΤΕΙΟ) της 21/02/2018 αναβλήθηκε για τις 6/02/2019, με υπαιτιότητα της ΔΕΗ, πράγμα που σημαίνει την απομάκρυνση της πληρωμής του ποσού που θα υπολείπεται μετά την πληρωμή του 70%. Ελπίζουμε μετά το «λάθος» τους να μην απαιτήσουν την αποβολή των κατοίκων και να αναβάλλουν και το δικαστήριο του Μαϊου.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων ο Σύλλογός μας βράβευσε τους νέους του χωριού μας που πέτυχαν σε Ανώτατες και Ανώτερες σχολές. Ο Πρόεδρός μας αφού τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία και πρόοδο τους παρέδωσε τους επαίνους και τα μετάλλια.

Στην Παπαγεωργίου Αικατερίνη του Ιωάννη για την επιτυχία της στη Γαλλική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών,

στον Μπατζή Ιωάννη του Γεωργίου και της Παναγιώτας (Δημοπούλου) για την επιτυχία του στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και,

στη Γεωργία- Ιωάννα Μπακοπούλου του Θεοδώρου και της Σταυρούλας (Θεοδωροπούλου) για την επιτυχία της στο Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης Επιχ/σεων στο Μεσολόγγι.

Η εκδήλωσή μας έκλεισε με λίγες ώρες ηρεμίας και μια μικρή δεξίωση που ακολούθησε. Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι εκεί ή στο νέο χωριό μας.

Για συνδρομή και τους σκοπούς του συλλόγου μας προσέφεραν:  100.00 Ε  ο Παπαδόπουλος Κων/νος, 50 Ε η Δημοπούλου Ρίτσα και Δουκέλης Κώστας και 20 Ευρώ ο Βουράνης Γεώργιος.

-Απεβίωσε και ετάφη στο χωριό μας ο συμπατριώτης μας Κώστας Βουράνης, ευχόμαστε να είναι να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

* Στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Δήμαρχος κ Παπαδόπουλος Διονύσης έθεσε το θέμα της μετεγκατάστασης του Τριποτάμου. Ο κ Σταθάκης απάντησε ότι είναι δύσκολο θέμα γιατί η προτεινόμενη έκταση είναι δασική και θα μπορούσε να λυθεί μόνο με Π.Δ το οποίο θα πρέπει να προετοιμαστεί καλά για να έχει την έγκριση του ΣΤΕ. Ανέφερε όμως ότι συζητούν και άλλα θέματα όπως τις οικιστικές πυκνώσεις,που εύλογα γεννούν ερωτήματα για την επιτυχία του αγώνα μας. Ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης καλύφτηκε πιθανόν από την απάντηση του κ. Σταθάκη και δεν έθεσε το θέμα. Ταυτόχρονα έγινε συνάντηση των εκπροσώπων μας με την ιδιαιτέρα του κ. Τσίπρα χωρίς βέβαια να λάβει κάποια απάντηση.

Τέλος ας ευχηθούμε να υλοποιηθούν κάποιες από τις αόριστες και ατεκμηρίωτες  υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων και του πρωθυπουργού και ας περιμένουμε να πανηγυρίσουμε όταν δούμε έστω κάποιες απ’ αυτές να υλοποιούνται.

 Το Δ.Σ του συλλόγου

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.