Αγώνας για τη διάσωση του Χάντακα στο Παράλιο Άστρος

Αγώνας για τη διάσωση του Χάντακα στο Παράλιο Άστρος

Νοέμβριος 13, 2023 - 10:00
0 σχόλια

Ενημέρωση εκ μέρους της Κίνησης Κατοίκων Παραλίου Άστρους για τη

ΔΙΑΣΩΣΗ του ΧΑΝΤΑΚΑ

Συντοπίτισσες,Συντοπίτες,

Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει με εξαφάνιση ένα κομμάτι της ιστορίας του Παραλίου Άστρους,ο ΧΑΝΤΑΚΑΣ, εξαιτίας του έργου που θέλει να υλοποιήσει η δημοτική αρχή με τίτλο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Παραλίου Άστρους».

Κινδυνεύει με εξαφάνιση ο ΧΑΝΤΑΚΑΣ γιατί η αλαζονεία περισσεύει σ΄αυτούς που έχουν την εξουσία.

Κινδυνεύει ο ΧΑΝΤΑΚΑΣ γιατί η γνώμη της τοπικής κοινωνίας δεν ζητήθηκε ποτέ και για κανένα έργο που υποτίθεται πως γίνεται προς το συμφέρον της. 

Το αιωνόβιο αυτό αντιπλημμυρικό έργο, δυστυχώς, εσκεμμένα όπως αποδεικνύεται, απαξιώθηκε και παραμελήθηκε με το πέρασμα των χρόνων, ώστε να αποβεί μη λειτουργικό και να εγείρει την μήνιν των κατοίκων ως εστία μόλυνσης.

Οι ευκάλυπτοι που σοφά είχαν φυτευτεί, δέντρα συνυφασμένα με την υγεία, αλλά και την υδροαπορροφητική τους ικανότητα, «πετσοκόφτηκαν» με ευθύνη του Δήμου. Κάποιοι απ΄ αυτούς δηλητηριάστηκαν με ευθύνη «ευυπόληπτων πολιτών», προετοιμάζοντας σιγά-σιγά το έδαφος για την οριστική εξαφάνισή τους.

«Θυσιάστηκε» λοιπόν ο ΧΑΝΤΑΚΑΣ με τα δέντρα του,υπέρ της επέκτασης του σχεδίου πόλης,με την ανήκουστη δικαιολογία δια στόματος Δημάρχου «πώς θα περνάνε απέναντι τα αυτοκίνητα, θα πηδάνε το χαντάκι;» λες και δεν υπάρχουν πόλεις που τις διασχίζουν όχι χαντάκια, αλλά ποτάμια. Και φυσικά έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα, τον ποδηλατόδρομο, αλλά και τον πεζόδρομο λόγω όψιμου ενδιαφέροντος για την ασφάλεια των πεζών.

Κανένα όνειδος εκ μέρους του Δημάρχου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων που καταθέσαμε στις 6/11/23 στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου, αν εξετάστηκαν εναλλακτικοί τρόποι πρόσβασης στο νέο σχέδιο πόλης αντί της κοπής των δέντρων και του μπαζώματος του ΧΑΝΤΑΚΑ, απάντησε ΟΧΙ!

Απέναντι σ΄ αυτό το έγκλημα πρέπει να σταθούμε με σθένος και να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια αλλαγής της φυσιογνωμίας του ΧΑΝΤΑΚΑ και κατ΄επέκταση του Παραλίου Άστρους.

Τα αναπτυξιακά έργα δεν γίνονται με τους κατοίκους απέναντι, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη τους. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με την εξαφάνιση της τοπικής ιστορίας άρα και μνήμης, όπως έγινε με το γκρέμισμα του παλιού Σχολείου, με τον τάφο των Ζαφειρόπουλων, τη Βυζαντινή Δεξαμενή, το Πάρκο.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην υλοποίηση αυτού του έργου και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της δημοτικής αρχής.

Πρέπει να πειστεί και ο τελευταίος δύσπιστος πολίτης πως για να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο δεν χρειάζεται απαραίτητα να καταστρέψεις το παλιό.

Ο δικαστικός μας αγώνας συνεχίζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η με κάθε τρόπο υποστήριξη του αγώνα μας έχει ιδιαίτερη σημασία για επιτυχή έκβαση και το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Καλούμε τους πολιτιστικούς και μορφωτικούς συλλόγους του Δήμου μας, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συνδράμει τον αγώνα μας για τη ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΑΚΑ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.