Αγωγή της ΝΔ στην εταιρία πληροφορικής για το φιάσκο των εκλογών

Αγωγή της ΝΔ στην εταιρία πληροφορικής για το φιάσκο των εκλογών

Νοέμβριος 22, 2015 - 22:20
0 σχόλια

1,5 εκ αποζημίωση για το φιάσκο. Τόσο κοστολογεί το σημερινό φιάσκο η Συγγρού στην αγωγή που κάνει στην εταιρεία Infosolutions.

Από την πρώτη στιγμή η εταιρεία ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας της διεξαγωγής των εκλογών και επέστρεψε την προκαταβολή που είχε πάρει. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τα στελέχη της Συγγρού προχωρήσουν στην υποβολή αγωγής ζητώντας το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ καθώς θεωρούν ότι το η εικόνα και η αξιοπιστία του κόμματος της αντιπολίτευσης καταβαραθρώθηκε.

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή είχε «στοχοποιήσει» την εταιρεία ως υπεύθυνη για το φιάσκο. Νωρίτερα στην ανακοίνωση της ΚΕΦΕ αναφέρονταν τα εξής: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της».

Ποιο ήταν το πραγματικό πρόβλημα της διαδικασίας

Για το σημερινό φιάσκο με τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν σαφώς υπαίτιοι τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος. Η εταιρεία που είχε αναλάβει τη διενέργεια των εκλογών όπως έγινε γνωστό επέστρεψε τα χρήματα ενώ σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι δεν πρόκειται να αναλάβει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν. Αλλά ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα που παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής;

Εκτός από τις ελλείψεις σε τεχνική υποστήριξη, κάτι που είχε διαπιστωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν συγκεκριμένο. Το σύστημα παρόλο που είχε τεσταριστεί -όπως προέβλεπε η συμφωνία που είχε υπογραφεί- εμφάνισε αδυναμία σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Οι χειριστές που περνούσαν τα ονόματα των ψηφοφόρων στο σύστημα για να συγχρονιστούν με την επίσημη λίστα του Υπουργείου Εσωτερικών που είχε περαστεί σκόνταφτε πάνω στην αδυναμία του συστήματος να συνδεθεί σε αυτό. Έτσι υπήρχε ένα σύστημα σε πλήρη αφωνία αφού δεν συγχρονιζόταν με την επίσημη λίστα.

Πηγή: parapolitika.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.