50χρόνια από το θάνατο του Γ.Λαμπράκη- 26 Μαΐου η πορεία Ειρήνης Κερασίτσα- Τρίπολη

50χρόνια από το θάνατο του Γ.Λαμπράκη- 26 Μαΐου η πορεία Ειρήνης Κερασίτσα- Τρίπολη

Μάιος 22, 2013 - 18:10
1 σχόλια

Στις 22 Μαΐου συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατο του Αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη- ΕΕΔΥΕ και φέτος θα διοργανώσει την καθιερωμένη πορεία ειρήνης από τη γενέτειρα του αγωνιστή, Κερασίτσα μέχρι την Τρίπολη. Η πορεία θα γίνει στις 26 Μαΐου.

5:00 μ.μ.  Κερασίτσα  –  7:30 μ.μ. Τρίπολη

Παράλληλα λόγω των 50 χρόνων η ΕΕΔΥΕ θεωρεί ότι πρέπει να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο η μνήμη και προσφορά του Γρηγόρη Λαμπράκη και για το λόγο αυτό ζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ Νίκο Γόντικα οικονομική ενίσχυση από το δήμο Τρίπολης, αφού όπως αναφέρεται "τα έξοδα των εκδηλώσεων που θα γίνουν είναι πολλά και δεν μπορεί η ΕΕΔΥΕ να τα καλύψει μόνη της".

Να σημειώσουμε ότι η ΕΕΔΥΕ σχεδιάζει να διοργανώσει ημερίδες- συζητήσεις, αγώνες δρόμου, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου για να τιμήσει το Γρηγόρη Λαμπράκη.

Επίσης να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο δίνεται επιχορήγηση τόσο από το δήμο Τρίπολης αλλά και τους άλλους δήμους της Αρκαδίας και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η "πορεία ειρήνης προς τιμή του Λαμπράκη" οργανώνεται με αποκλειστικό σκοπό να προσκομίσει τα μέγιστα δυνατά επικοινωνιακά κέρδη για το ιερατείο του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του πόκερ που παίζουν τα κόμματα. Φυσικά και δεν ενδιαφέρονται να τιμήσουν έναν επιφανή πολιτικό άνδρα της αριστεράς, θύμα τότε του ακροδεξιού κράτους και σήμερα διάφορων σφετεριστών. Έλαβα ένα κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία από φίλους εκτός ΚΚΕ και ΠΑΜΕ. Τι κάνουμε; Ακολουθούμε στην ουρά της πορείας, χωρισμένοι από ένα κορδόνι "περιφρούρησης" φτιαγμένο από τα παιδάκια του ΠΑΜΕ με παλούκια όπως είχε γίνει το 2005; Θα είχε νόημα αν ήμασταν πολλοί. Πόσοι θα είμαστε (αν αποφασίσω να συμμετάσχω); Θα μου πεις, και τότε ο Λαμπράκης έκανε μόνος του την πορεία ειρήνης και έγινε πανανθρώπινο σύμβολο. Εμείς θα ονομαστούμε "εχθροί του λαού" και προβοκάτορες. Έγραφα τότε (Μάης 2005): ------------------------ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ Η μιζέρια του κομμουνιστικού ιερατείου στην Ελλάδα και αλλού είναι θλιβερά απόλυτη. Οι σφετεριστές του ονόματος της Αριστεράς είναι άχρηστοι, γιατί οι κοινωνίες δεν έχουν την ανάγκη καθοδήγησης από «πεφωτισμένες μειοψηφίες» για να κατανοήσουν την κατάσταση και τις σχέσεις με την εξουσία. Και αποτελούν φυτώριο νεοφασισμού γιατί οι εγκλωβισμένοι οπαδοί τους, ανίκανοι να σκεφτούν αυτόνομα γιατί έχουν μάθει να ζουν υπό την προστασία και τη σκιά της «μαμάς», είναι ώριμοι για να περάσουν σε σχήματα πιο αυθεντικά ολοκληρωτικά και προστατευτικά όπως αυτά του Καρατζαφέρη και του Πατριωτικού Μετώπου, τα οποία μαθαίνουν στους οπαδούς τους τον αληθινό βηματισμό της χήνας, όχι τις ατελείς απομιμήσεις που παρατηρήσαμε στην «Πορεία Ειρήνης» προς τιμήν του Λαμπράκη. Και αν τα παιδάκια του ΠΑΜΕ έχουν όρεξη να παίζουν «περιφρούρηση», αντί να περιφρουρούν την ιδεολογική τους καθαρότητα (που δεν κινδυνεύει από κανέναν), καλά θα κάνουν, αν μπορούν, να περιφρουρήσουν την κοινωνία από τους νεαρούς με τα ξυρισμένα κεφάλια. Κι ας καταλάβουν ότι δεν είναι τίποτ’ άλλο από απλοί νεροκουβαλητές μιας μορφής «μεταφυσικής» εξουσίας που, παλεύοντας για την επιβίωσή της, τους σέρνει προς ανεξιχνίαστες κατευθύνσεις, όπως και όλα τα άλλα άβουλα πλάσματα που ελέγχει. ------------------------- Τώρα πολλά έχουν αλλάξει. Οι κοινωνίες ισοπεδώθηκαν (τότε είχαν εμφανιστεί τα κοινωνικά φόρουμ που έδιναν κάποιες ελπίδες χειραφέτησης), το πολιτικό "παιχνίδι" πέρασε ολοκληρωτικά στα χέρια των επαγγελματιών, εμείς εκ των πραγμάτων είμαστε εντελώς ανίσχυροι. Ή εντασσόμαστε ή περιθωριοποιούμαστε. Αυτές τις δύο εναλλακτικές μάς επιφυλάσσει το καθεστώς. Δε λέω, πολύ καλύτερο το περιθώριο από το να χαρίσω το μυαλό μου στα κόμματα, κάποτε όμως θα μου άρεσε να δω και αποτελέσματα. Να διαχειριστώ τη ζωή μου.