4ο ΕΑΠ: Ένταξη και χρηματοδότηση νέων έργων στην Αρκαδία (video)

4ο ΕΑΠ: Ένταξη και χρηματοδότηση νέων έργων στην Αρκαδία (video)

Δεκέμβριος 04, 2013 - 10:21

Διαχείριση υδάτων - Εκπαίδευση - Τουρισμός - Αθλητικός Τουρισμός - Πολιτισμός - Πράσινη Ανάπτυξη-Τεχνική Στήριξη - Υποδομές.

Την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της επιτροπής παρακολούθησης η οποία δουλεύει για το 4ο ΕΑΠ.  Είναι πόροι τους οποίους δίνει η ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και σε ένα κομμάτι της Γορτυνίας, για την πραγματοποίηση έργων.

Η χθεσινή εισήγηση για το 4 ΕΑΠ αφορά την περίοδο από το 2012 έως το 2016. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπάθησαν να είναι ένα πρόγραμμα με αναπτυξιακή χροιά και καινούργιες πρωτοπόρες δράσεις.
Ανάμεσα στα έργα του προγράμματος είναι η Διαχείρισης των Υδάτων, φραγμάτων, αρδεύσεων, γεωτρήσεων προϋπολογισμού 25.000,00 ευρώ. Επόμενη κατηγορία έργων είναι αυτά που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Καθώς και την δημιουργία της εικονικής περιήγησης της Αρχαίας Μεγαλόπολης και την δημιουργία Λαογραφικού μουσείου. Πολλά τα έργα που έχουν να κάνουν με τον Τουρισμό, όπως η αξιοποίηση των σιδηροδρομικών σταθμών του Μεγαλόπολης. Ακόμα έργα για τον πολιτισμό, με την απογραφή όλων των κινητών κειμήλιων και τη δημιουργία ενός μουσείου Τεχνολογίας στη Μεγαλόπολη, όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν με την πολύτιμη εισήγηση του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου για την δημιουργία  των δράσεων αυτών.
Στη συνέχεια υπάρχουν έργα πράσινης ανάπτυξης τα οποία περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης μικροκλίματος και έλεγχου καλλιεργιών, καθώς και την δημιουργία θερμοκηπίων.

Σίγουρα υπάρχουν έργα υποδομών με την διάνοιξη και συντήρηση δρόμων πρόσβασης σε κτηνοτροφικές μονάδες, έργα συντήρηση και βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου και την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και την ανέγερση Εστίας για ΣΕΚ και ΙΕΚ Στεμνίτσας, Ασφαλτόστρωση Άνω Καλυβάκια προς Κάτω Καλυβάκια και Παναγιά, Ασφαλτόστρωση οδού Σύρνα – Παναγιά και οδού Βοδίνο προς Βιδώνι. Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στις τοπικές Κοινότητες Σύρνα Ψάρι, Παλαμάρι. Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού προς Μάνα Νερού στην Τοπική κοινότητα Στεμνίτσας. Βελτίωσης επαρχιακής οδού από Ελληνικό προς Ι.Μ Προδρόμου και φαράγγι Λουσίου και γενική βελτίωσης περιφερειακών οδών Ελληνικού, τέλος έργα για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας.

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ε.Γιαννακούρα

Έφη Κ.

 

Video: 

youtube://v/txwtlakrWUs