38 χρόνια από τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Τρίπολης

38 χρόνια από τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Τρίπολης

Μάιος 30, 2016 - 17:12
0 σχόλια

Η 30η Μαΐου αποτελεί ορόσημο για τον Αρκαδικό αθλητισμό και πιο αυγκεκριμένα για το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Τρίπολης το οποίο συμπλήρωσε 38 χρόνια λειτουργίας.

Σαν σήμερα 30 Μαΐου του 1978 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Τρίπολης από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Αχιλλέα Καραμανλή και ξεκίνησε να λειτουργεί ένας χώρος που ανέδειξε και αναδεικνύει αθλητισμό και πολιτισμό βγάζοντας γενιές παιχτών και μεγάλες ομάδες.

Το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης αποτελεί κόσμημα για την πόλη αλλά και ευρύτερα για τον Νομό όντας πηγή ενασχόλησης με τον αθλητισμό για πολλά νέα παιδιά που και σήμερα στεγάζουν τα αθλητικά τους όνειρα.

Οι αναμνήσεις και οι στιγμές που έχουν γραφτεί σε αυτό το γυμναστήριο πολλές όπως πολλά είναι και τα ιστορικά επιτευγματά που έχουν λάβει χώρα σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο για τον Αρκαδικό αθλητισμό.

Σε αυτή την σπάνια ρετρό φωτογραφία από τα εγκαίνια του κλειστού του ΔΑΚ Τρίπολης μαζί τον Υφυπουργό Αθλητισμού Αχιλλέα Καραμανλή βρίσκεται η πρώτη φουρνιά αθλητών που αγωνίστηκε στο γυμγυμναστήριο.

Ο χρόνος γυρνά πίσω στις 30 Μαΐου του 1978 και στην ιστορική φωτογραφία με την φανέλα της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού διακρίνονται οι:

Από αριστερά: Βαγγέλης Περόπουλος, Χρήστος Παπαφωτόπουλος, Νίκος Κουτσουμπός, Γιάννης Μπρούσαλης, Αχιλλέας Καραμανλής, Νίκος Καβουρίνος, Νίκος Λουρίδας, Νίκος Χόντος, Κώστας Σπυρόπουλος, Αποστόλης Καρύδας.

Καθιστοί από αριστερά: Γιάννης Σμυρνιώτης, Λυμπέρης Κούνας, Σαραντος Μάζης, Κώστας Παντζής και Μιχάλης Σμυρνιώτης.

Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν και πλέον το 2016 η μορφή του κλειστού γυμναστηρίου Τρίποληςν α  έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το μακρινό 1978 όμως οι αξίες παραμένουν ίδιες και η ιστορία του χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Σταύρου Κουκάκη.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.