30χιλιάδες ειδοποιητήρια για διακοπή ρεύματος

30χιλιάδες ειδοποιητήρια για διακοπή ρεύματος

Ιανουάριος 15, 2012 - 09:02
2 σχόλια

30 χιλιάδες ειδοποιητήρια έχουν σταλεί από τη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος σε αντίστοιχα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν πλήρωσαν το λογαριασμό της ΔΕΗ που περιλαμβάνει το τέλος ακινήτων ή άλλως «χαράτσι». Τα ειδοποιητήρια στάλθηκαν μετά την παρέλευση των 80 ημερών που είχε δοθεί για την πληρωμή του λογαριασμού. Από πλευράς ΔΕΗ ισχυρίζονται πως δεν πρόκειται να κόψουν ρεύμα σε φτωχούς, ανέργους και μεροκαματιάρηδες ενώ και η Ένωση Τεχνικών Ελλάδας αρνείται να προβεί σε τέτοια ενέργεια.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ρεύμα δεν κόβεται σε περιπτώσεις που συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας, είτε για τον χρήστη του ακινήτου είτε για πρόσωπο που συνοικεί μαζί του. Για παράδειγμα, σε άτομα που έχουν ανάγκη τη μηχανική υποστήριξη για τη ζωή τους. Επίσης δεν κόβεται σε όποιον ζει υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.
Έκοψαν ρεύμα σε 50χρονη στην Κόρινθο
Παρόλα αυτά στην Κορινθία, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλακόπουλου στο «KorinthosTV. Blogspot.com” έκοψαν ήδη το ρεύμα σε 50χρονη γυναίκα που δεν είχε πληρώσει το χαράτσι, ενώ παράλληλα οι αντιδράσεις αναμένονται να εντατικοποιηθούν και όπως έχετε ήδη διαβάσει προβλέπονται για τη Δευτέρα κινητοποιήσεις από την  Επιτροπή Φορέων αλλά και το ΠΑΜΕ και στην Αρκαδία αλλά και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας. Και βέβαια αναρωτιέται κανείς, αν ισχύει η διακοπή ρεύματος, πού πήγε η απόφαση του Περιφερειάρχη ότι στην Πελοπόννησο δεν θα κόβεται σε κανέναν το ρεύμα;
Για το Νομό Μεσσηνίας δε τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έγιναν γνωστά από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Πετράκο  κάνουν λόγο για πάνω από 500 κατοίκους που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι και έχουν αρκεστεί να πληρώσουν μόνο το ρεύμα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσσηνίας δεν έχει πληρώσει το χαράτσι και έχει δηλώσει αδυναμία να το πράξει.
 


2 Σχόλια

NAI KALA ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΧΘΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ ΠΡΙΝ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ

Καλα μας κανουν και μας τα παιρνουν. Διοτι ειναι μερικοι μαγκες γυρω-γυρω που τα εκλεψαν και ολοι τους ξερουμε και δεν μιλαει κανενας.