22η Γιορτή σκόρδου στα Λιθοβούνια και διεκδίκηση ονομασίας προέλευσης (pics,vid)

22η Γιορτή σκόρδου στα Λιθοβούνια και διεκδίκηση ονομασίας προέλευσης (pics,vid)

Ιούλιος 10, 2017 - 10:01
0 σχόλια

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και εφέτος η Γιορτή Σκόρδου που διοργανώθηκε για 22η συνεχόμενη χρονιά στα Λιθοβούνια.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία του χωριού, απόλαυσε τα τοπικά εδέσματα και διασκέδασε υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες για να ακούσει την ζωντανή ορχήστρα η οποία απαρίζονταν από τους Γιάννη Κατσίγιαννη, Χαρά Βέρρα, Γιάννη Νταβέλη, στους σκοπούς του κλαρίνου του Πάνου Πλαστήρα.

Η πλατεία του χωριού φαίνεται ότι πλέον δεν είναι αρκετή για να χωρέσει τον κόσμο που χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται. Ο Σύλλογος και οι κάτοικοι του χωριού για ακόμα μία χρονιά έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία του.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν ο διαγωνισμός καλύτερου σκόρδου στον οποίο συμμετείχαν παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων μέσα από διάφορα κριτήρια τα οποία έθεσε η κατάλληλα καταρτισμένη επιτροπή αξιολόγησης.

Ο πρόεδρος Γ. Κωτσιόπουλος μίλησε για την αξία της γιορτής η οποία διαφημίζει το σκόρδο και διατηρεί την παράδοση, αλλά, όπως είπε, ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά, όπως να αποκτήσει το σκόρδο ονομασία προέλευσης και να πιστοποιηθεί και να εκτιμηθεί εκτός από το προϊόν και η χειρωνακτική δεξιοτεχνία του πλεξίματος, η δημιουργία.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιορτή για το Σκόρδο στα Λιθοβούνια με άρωμα πιστοποίησης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.