2 Μαΐου 1976... Το πρώτο παιχνίδι του Αρκαδικού (photos)

2 Μαΐου 1976... Το πρώτο παιχνίδι του Αρκαδικού (photos)

Μάιος 05, 2015 - 12:15
0 σχόλια

Ύστερα από μια πορεία 39 χρόνων, ο Αρκαδικός, με πολλή δουλειά, πείσμα και προσήλωση στον στόχο του, κέρδισε στον θρυλικό αγώνα της 2ας Μαΐου 2015 την πρόκρισή του στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Αρκάδες.

Ας πάμε για λίγο πίσω στον χρόνο, μέσα από το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Σαλαπάτα: στις φωτογραφίες από τις 2 Μαΐου 1976, ο φακός έχει διασώσει στιγμές και μνήμες από το πρώτο παιχνίδι του Αρκαδικού με την Αγία Παρασκευή.

Στην κεντρική φωτογραφία, πάνω αριστερά, διακρίνονται οι παίκτες Γ. Σμυρνιώτης, Μ. Σμυρνιώτης, Μ. Μπούκας, Π. Καρύδης, Α. Χόντος και ο Ν. Γιάννου, ο προπονητής. Στην κάτω σειρά, οι παίκτες Κ. Σαλαπάτας, Χ. Παπαφωτόπουλος, Χ. Κούνας, Λ. Μπρούσαλης και Δ. Σαλαπάτας. 

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρκαδικού, ο αγώνας είχε πραγματοποιηθεί στο ανοικτό γήπεδο του ΔΑΚ (τότε ΕΑΚ) Τριπόλεως με αντίπαλο την Αγία Παρασκευή στα πλαίσια της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Όταν πέτυχε το πρώτο καλάθι του Αρκαδικού στο παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδος, ίσως κανένας να μην έδωσε την βαρύτητα που έπρεπε. Όμως τριάντα τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Μιχάλης Ζαραβίνος έγραψε τη δική του ιστορία με αυτό το καλάθι (το μοναδικό του στο συγκεκριμένο παιχνίδι) κερδίζοντας δικαιωματικά μία θέση στο «πάνθεον» του Αρκαδικού μπάσκετ. Το τελικό σκορ ήταν 44-111 (ημίχρονο 20-60) και το φύλλο αγώνος εκείνου του πρώτου παιχνιδιού είχε ως εξής:

Διαιτητές: Κόντης, Αγουρίδης

Αρκαδικός (Γιάννου): Μ. Ζαραβίνος 2, Κούνας 10, Σαλαπάτας 12, Μπρούσαλης 8, Τσούκας 8, Σπ. Ζαραβίνος 2, Σμυρνιώτης 2, Μπούκας, Παντζής.

Αγ. Παρασκευή (Αντωνίου): Μαρούγκας 9, Χριστοδούλου 12, Μανσούρης 4, Σγολόμβης 15, Αναστασόπουλος 15, Αποστολίδης 6, Βούλγαρης 12, Καλαναχόπουλος 4, Σερκεδάκης 23, Ατζουλίδης 11.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.