“Συνάντηση του Παναγιώτη Βαλασόπουλου με στελέχη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας”

“Συνάντηση του Παναγιώτη Βαλασόπουλου με στελέχη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας”

Μάιος 02, 2012 - 20:03

Ο ιδιώτης δε επενδυτής, είναι καλοδεχούμενος στην αγορά ενέργειας αλλά θα πρέπει να επενδύσει δίπλα στην ΔΕΗ ή να αγοράσει μονάδες όπως η 1 και η 2 της Μεγαλόπολης, να τις εκσυγχρονίσει , ή σε νέα βεβαιωμένα κοιτάσματα ,να προσλάβει προσωπικό δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στο τέλος να ωφεληθεί από την επένδυσή του, χωρίς ταμπού ή αγκυλώσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία

Με  τα μέλη της ΔΑΚΕ της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας συναντήθηκε ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος την Πρωτομαγιά. Ο κ Βαλασόπουλος συζήτησε με τα ενεργά στελέχη του εργατικού κινήματος την κατάσταση που επικρατεί σήμερα τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στον ευρύτερο εργασιακό χώρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε τα εξής «… συναντήθηκα σήμερα με ανθρώπους που εκπροσωπούν τους συμπολίτες μου, του καθημερινού μόχθου . Τους ανθρώπους που στηρίζουν την παραγωγή και την εθνική οικονομία. Ταυτόχρονα τους ανθρώπους αυτούς, που με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων , βλέπουν την ζωή τους ν’ αλλάζει βίαια και τα όνειρα αυτών και των παιδιών τους να καταρρακώνονται.
Τέθηκαν  σημαντικά θέματα όπως αυτό των εργασιακών δικαιωμάτων ,του ασφαλιστικού , του κατώτερου μισθού, αλλά του μισθολογικού κόστους. Οι  επιχειρήσεις σήμερα κλείνουν η μια μετά την άλλη και οι εργαζόμενοι κάνουν ουρές στο ταμείο ανεργίας. Ιδιαίτερα δε, αυτοί που είναι στα παραγωγικά τους χρόνια , που και γνώση έχουν και εμπειρία. Αλλά και οι νέοι άνθρωποι, κάτοχοι ή μη τίτλων ,αναζητούν απεγνωσμένα μια θέση στην αγορά εργασίας. Η Αρκαδία, με το ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης,  δοκιμάζεται σήμερα, σημαντικά.
Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης τονίζω ότι ΣΤΑΘΕΡΗ –ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ θέση μου , όπως και επανειλημμένα την έχω εκφράσει μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο αποτελεί η  ΑΝΤΙΘΕΣΗ μου σε κάθε μορφή ξεπουλήματος της περιούσιας των Ελλήνων. Με αυτή την σταθερά , δηλώνω ΟΧΙ στο ξεπούλημα της 3ης μονάδας, ΟΧΙ στην απαξίωση της ΔΕΗ Α.Ε. . Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε τα σχέδια του κου Παπακωσταντίνου και του κου Βενιζέλου ,που με πρόσχημα την ιδιωτικοποίηση και μέσω της διοίκησης του κου Ζερβού ,απαξιώνουν καθημερινά έναν μεγάλο οργανισμό. Ο κος Βενιζέλος της φόρτωσε το «χαράτσι» και την έκανε για άλλη μια φορά εισπρακτικό μηχανισμό ενός ανίκανου κράτους να λειτουργήσει με συνέπεια , αλλά και μιας κυβέρνησης που έψαχνε εύκολες εισπρακτικές λύσεις τιμωρώντας τους νοικοκυραίους για τους οποίους ήταν όνειρο ζωής η απόκτηση ενός σπιτιού. Αλλά και με τον τρόπο αυτό καταχρώνται τα χρήματα των εργαζομένων, που τόσα χρόνια έκαναν το «λάθος» να εμπιστευτούν την δική τους επιχείρηση, περιμένοντας να λάβουν τις συμφωνημένες συνταξιοδοτικές τους παροχές(ν.2773/99) . 
Ο ιδιώτης δε επενδυτής, είναι καλοδεχούμενος στην αγορά ενέργειας αλλά θα πρέπει να επενδύσει δίπλα στην ΔΕΗ ή να αγοράσει μονάδες όπως η 1 και η 2 της Μεγαλόπολης, να τις εκσυγχρονίσει , ή σε νέα βεβαιωμένα κοιτάσματα ,να προσλάβει προσωπικό δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στο τέλος να ωφεληθεί από την επένδυσή του, χωρίς ταμπού ή αγκυλώσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Τότε και μόνο τότε θα προσφέρει στην εθνική οικονομία και θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας. Κανένας δεν μπορεί να διαφωνεί με τον υγιή ανταγωνισμό και την υγιή επιχειρηματικότητα.
Η έξοδος από την κρίση θέλει σχέδιο και ικανούς ανθρώπους να το εφαρμόσουν.
Για αυτά θα αγωνισθούμε , για αυτά ζητώ, να εκπροσωπήσω τους Αρκάδες….»    

Ειδήσεις: