«Στην Τρίπολη δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο!»

«Στην Τρίπολη δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο!»

Οκτώβριος 20, 2010 - 10:52
2 σχόλια

Ο αρχιτέκτονας της ευχάριστης έκπληξης της Superleague, Βαγγέλης Βλάχος, μιλάει στο gazzetta.gr για το εφετινό θαύμα του Αστέρα, τη δική του φιλοσοφία, το όραμα της διοίκησης και την απουσία του κόσμου.

Ρίχνοντας μία σύντομη ματιά στα αγωνιστικά πεπραγμένα του Αστέρα Τρίπολης στο εφετινό πρωτάθλημα, εύκολα θα διαπιστώσει κανείς ότι η ομάδα της Αρκαδίας - στις πρώτες 6 αγωνιστικές - έχει πετύχει σχεδόν το απόλυτο! Έχει χάσει με 3-0 μόνο στον Πειραιά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ μετράει δύο εκτός έδρας νίκες επί του Εργοτέλη (1-0) και επί της Λάρισας (2-0), μία ισοπαλία (2-2) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και άλλες δύο εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ (0-0) και τον Ατρόμητο (1-1). Με δεδομένο ότι και τα έξι παιχνίδια που ακολουθούν ανήκουν στην κατηγορία των “βατών”, τότε - όπως όλα δείχνουν - τα καλύτερα έρχονται. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον προπονητή των “κυανοκίτρινων”, Βαγγέλη Βλάχο, ο οποίος δέχτηκε να μας μιλήσει επί παντός επιστητού, παρά τα προβλήματα αφωνίας που αντιμετωπίζει τελευταία...

- Κύριε Βλάχο, μετά από έξι αγωνιστικές, ο Αστέρας Τρίπολης “φιγουράρει” στην 4η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς. Αν αναλογιστεί κανείς, πως “πετάξατε” δύο βαθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο, στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την ΑΕΚ, θα διαπιστώσει ότι η ομάδα σας θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη και στην 3η θέση του πίνακα με συγκομιδή 11 βαθμών...

«Αυτό που με χαροποιεί, πέρα από την βαθμολογική συγκομιδή, είναι ότι έχουμε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο σε σύγκριση με τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με μας, έχουμε συγκεντρώσει 9 βαθμούς με ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες 6 αγωνιστικές, παίζοντας μόλις 2 ματς στην έδρα μας και το κυριότερο είναι ότι όλες αυτές οι ομάδες που παίξαμε φέτος - εκτός από τον ΠΑΟΚ, πέρυσι μας είχαν κερδίσει!»

- Που κρίθηκε το χθεσινό παιχνίδι;

«Είμαστε πολύ καλύτεροι στον χώρο του κέντρου, είχαμε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και νομίζω ότι τελικά κυριαρχήσαμε ευκολότερα του αναμενομένου... Πιστεύω ότι το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο...»

- Ποια ήταν η αιτία της αποβολής σας;

«Γιατί διαμαρτυρήθηκα στον βοηθό του διαιτητή! Είχε προηγηθεί η φάση του πέναλτι υπέρ του Ουριμπάρι που συνέβη μπροστά του και δεν υπέδειξε τίποτε! Του είπα ότι “είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα” και με απέβαλλε ο διαιτητής.»

- Φοβηθήκατε μετά την αποβολή σας;

«Καθόλου, γιατί η ομάδα είχε ήδη θέσει τις βάσεις για τη νίκη... Φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα πετυχαίναμε γκολ! Αν με ρωτούσατε πριν από το παιχνίδι, θα σας απαντούσα ότι με ισοπαλία θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος... Ωστόσο, θεωρώ ότι η νίκη μας, αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί επετεύχθη απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα που είναι θέμα χρόνου να βρει την ταυτότητά της...»

- Πόση δύναμη σας δίνει για τη συνέχεια, το γεγονός ότι έχετε κάνει δύο “διπλά” σε έδρες ομάδων (Εργοτέλης & Λάρισα) που μάχονται για τη σωτηρία τους;

«Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, αλλά δεν εφησυχάζουμε... Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προσπάθεια γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και κρύβει πολλές κακοτοπιές... Ακόμη δεν έχουμε πετύχει τίποτε...»

- Πάνω σε ποια φιλοσοφία “χτίστηκε” η εφετινή ομάδα;

«Το πλάνο σχεδιάστηκε από κοινού με τους μεγαλομετόχους (Δ.Μπάκος & Γ.Καϋμενάκης και τον πρόεδρο του Αστέρα (σ.σ. Γ.Μποροβήλο) και με βάσει τον προγραμματισμό που κάναμε, αποφασίσαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα... lifting του ρόστερ, γιατί η πλειοψηφία των παικτών που αποτελούσαν την περυσινή φουρνιά, είχε κλείσει τον κύκλο της στην Τρίπολη. Στη συνέχεια, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα είναι σε θέση να φέρνει αποτελέσματα, έτσι να μην μπούμε σε περιπέτειες και να εξασφαλίσουμε σχετικά γρήγορα την παραμονή μας στην Superleague. Το μεγαλόπνο σχέδιο που έχουμε κάνει, όμως, αφορά τη σταδιακή δημιουργία μίας ομάδας, που μέσα στα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια, να ανέβει κάποια σκαλοπάτια και να φτάσει στο επίπεδο να βγει στην Ευρώπη - όπως πριν από κάποια χρόνια η Ξάνθη για παράδειγμα - αλλά και να έχει αποκτήσει τον κατάλληλο χαρακτήρα για να διαχειριστεί τις αυξημένες υποχρεώσεις. Αυτό είναι το μεγάλο μας όνειρο!»

- Φέτος, ο Αστέρας στηρίζεται κατά βάση σε νέα παιδιά;

«Μπορούμε να πούμε ότι διεκδικούμε ένα μεγάλο ρεκόρ, αφού φέτος στην ομάδα ήρθαν 17 καινούριοι ποδοσφαιριστές από αρκετές διαφορετικές χώρες, γεγονός που πολλές φορές δεν διευκολύνει στην εύρεση της σωστή “χημείας”! Ο βασικός κορμός αποτελείται από τους παλιούς που διατηρήθηκαν στο ρόστερ και γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις και τους νέους που ξεχώρισαν. Παράλληλα, στην πρώτη ομάδα προωθήθηκαν τρία ταλαντούχα παιδιά (ο Μπακασέτας, ο Κουρμπέλης και ο Τζουμάκας) κι αποκτήθηκαν δύο εξαιρετικά εξελίξιμοι νεαροί ποδοσφαιριστές (ο Φορτούνης και ο Σκόνδρας), με τον πρώτο να έχει ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και τον δεύτερο να περιμένει τη σειρά του. Αύριο περιμένω άλλους δύο πολύ καλούς πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες και στόχος μου είναι ξεπεταχτούν τουλάχιστον τρεις από αυτούς και από του χρόνου να είναι βασικά στελέχη της ομάδας...»

- Έτσι ώστε σε λίγα χρόνια να δημιουργήσετε μία ομάδα που κατά βάση θα αποτελείται από ταλέντα που ξεπήδησαν από τα τμήματα υποδομής;

«Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος ο δικός μου και της διοίκησης! Να φτάσουμε δηλαδή στο σημείο, η ομάδα να στηρίζεται κατά κύριο λόγο από Ελληνόπουλα που θα προέρχονται από τα σπλάχνα του Αστέρα Τρίπολης...»

- Πέρυσι κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου αλλά και φέτος το καλοκαίρι, οι μεγαλομέτοχοι της ομάδας εξέφρασαν δημόσια τα παράπονά τους για την απουσία στήριξης του Αστέρα από τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής... Βρίσκεστε ενάμιση χρόνο στην Τρίπολη και σίγουρα θα έχετε σχηματίσει τη δική σας γνώμη σχετικά...

«Δυστυχώς, αυτό είναι αλήθεια... Φέτος ειδικά, η στήριξη του κόσμου είναι πολύ μικρή και νομίζω στους δύο εντός έδρας αγώνες που έχουμε παίξει, συγκριτικά και αναλογικά, πρέπει να έχουμε κόψει τα λιγότερα εισιτήρια στο πρωτάθλημα... Έχουμε κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις στον κόσμο της πόλης να έρθει στο γήπεδο για να μας συμπαρασταθεί, όμως, δεν έχουμε δει αποτέλεσμα... Αυτό είναι το πιο μελανό κομμάτι της εφετινής προσπάθειας κι έχει πολύ αρνητικές προεκτάσεις, γιατί αν συνεχιστεί, δεν αποκλείεται και να απογοητεύσει τους δύο επενδυτές της ομάδας. Όσο στέρεες βάσεις και να έχει μία ομάδα αν δεν έχει κόσμο δεν μπορεί να προοδεύσει...»

- Που οφείλεται, κατά την άποψή σας, αυτή η αρνητική στάση της τοπικής κοινωνίας προς την προσπάθεια του Αστερα;

«Η γνώμη μου είναι ότι ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής δεν αγαπά το ποδόσφαιρο, γιατί αν οι φίλαθλοι είχαν πρόβλημα με τους ανθρώπους του Αστέρα, θα μπορούσαν να έρχονται τουλάχιστον στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες για να θαυμάσουν από κοντά, έστω τους αντιπάλους μας! Αν αυτή η επένδυση που έχει γίνει στον Αστέρα τα τελευταία χρόνια, είχε γίνει σε οποιαδήποτε άλλη επαρχιακή πόλη, νομίζω ότι το γήπεδο θα είχε κατά μ.ο. 5.000 κόσμο κάθε Κυριακή!»
http://www.gazzetta.gr/

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Δεν έχει και άδικο... απογοήτευση οι άδειες κερκίδες

ME TO ΘΡΥΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΧΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.