«Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης καταργεί τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο»

«Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης καταργεί τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο»

Σεπτέμβριος 03, 2010 - 01:02

Από την Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου, ανακοινώθηκε ότι: «Το σχέδιο νόμου για τον ΟΣΕ, που έστειλε ο κ. Ρέππας στην εφημερίδα «Επενδυτής», καταργεί ουσιαστικά τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο.

40 χρόνια, από το 1970, όταν η χούντα μετέτρεψε τον ΟΣΕ από δημόσια υπηρεσία σε ανώνυμη εταιρεία η «δημοκρατική» κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου διαλύει τον ΟΣΕ χάρη της τρόικας.
Το σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, προβλέπει:
α) Κλείσιμο του δικτύου της Πελοποννήσου (Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο – Τρίπολη – Καλαμάτα παρά τα 7 χρόνια υποτιθέμενου εκσυγχρονισμού, καθώς και του Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα), καθώς και κλείσιμο επίσης των τοπικών γραμμών.
β) Ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, με πρόσχημα τα χρέη προς την πολιτεία, τα οποία όμως στην πραγματικότητα είναι χρέη της πολιτείας προς τον ΟΣΕ.
γ) Ιδιωτικοποιεί τα «φιλέτα», καθώς και τις θυγατρικές εταιρείες του ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ.
δ) Προχωρεί σε άγριες περικοπές των μισθών των εργαζομένων και καταργεί επιπλέον οργανικές θέσεις.
Η Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου καταγγέλλει τα εγκληματικά αυτά σχέδια της κυβέρνησης. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι ο αγώνας για ένα σύγχρονο, δημόσιο σιδηρόδρομο και από ένα σύγχρονο, ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο στην Πελοπόννησο για μας είναι βασική προτεραιότητα.
Στον αγώνα αυτό καλούμε σε συσπείρωση και συμπόρευση τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους φορείς, τους συλλόγους, όλα τα κινήματα και όλους όσους αγωνίζονται για την επιβίωση του σιδηροδρόμου στη χώρα μας.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Tags: