Χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την Τρίπολη θέλουν να αναδείξουν μηχανικοί και Εμπορικός Σύλλογος

Χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την Τρίπολη θέλουν να αναδείξουν μηχανικοί και Εμπορικός Σύλλογος

Νοέμβριος 17, 2009 - 09:05

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης και ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να δράσουν από κοινού, με στόχο να αναδείξουν τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη μας και να συμβάλουν με τις παρεμβάσεις τους στην επίλυση τους.

Την Πέμπτη 5 Νοέμβριου 2009 συνεδρίασαν από κοινού τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο Συλλόγων και τέθηκαν οι βάσεις της κοινής προσπάθειας. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ο τρόπος παρέμβασης στα κοινά της Τρίπολης.
Πρώτα απ όλα θα επιδιώξουμε την προσέγγιση και εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων όπως Επιμελητήριο, Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου, ΟΒΕΑ, Σ.Ε.Β.Ι.Π.Ε.Τ. Σύλλογοι και κινήσεις πολιτών. Δεύτερον θα οργανώσουμε στο προσεχές μέλλον ημερίδες με θεματικές ενότητες που άπτονται κρίσιμων ζητημάτων της κοινωνίας μας. Με πρώτη την ημερίδα που θα αφορά στο τεράστιο θέμα της μελέτης και εφαρμογής του Γ.Π.Σ.
Το συγκεκριμένο θέμα αφορά στη σύνταξη του καταστατικού χάρτη της πόλης, στον οποίο θα υπακούουν οι μελλοντικές δράσεις μιας κοινωνίας που οραματίζεται την ανάπτυξη του χώρου στη τέταρτη διάσταση – την ανθρώπινη. Έχοντας κατανοήσει ότι η ορθολογική διαχείριση των χρήσεων γης, της δόμησης, της κυκλοφορίας δεν είναι μόνο αντικείμενο επιστημονικής προσέγγισης κάποιων ειδικών, αλλά κυρίως ευθύνη των πολιτών - χρηστών που οφείλουν να αποδώσουν στις επόμενες γενιές, μια πιο ανθρώπινη και λιγότερο νευρωτική πόλη.
Σκοπός της πρωτοβουλίας μας είναι να βάλουμε τέρμα στην αδράνεια που χαρακτηρίζει τις αρχές της πόλη μας εδώ και δεκαετίες. Μια αδράνεια που παρασύρει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας σε απάθεια, εφησυχασμό και αδιαφορία. Δεδομένου ότι οι άχρωμες ηγεσίες του τόπου, δεν μπορούν να εμπνεύσουν τους πολίτες σε μια δημιουργική συμμετοχή.
Μια ματιά σε άλλες πόλεις της ελληνικής περιφερείας οδηγεί σε μελαγχολικά συμπεράσματα για τον το πόσο πίσω βρισκόμαστε σε υποδομές, ποιότητα ζωής, και διαχείριση της καθημερινότητας μας. Συγχρόνως όμως η ματιά σε πόλεις που προχωρούν με όραμα και καινοτομίες δείχνει ότι η πίστη και η συμμετοχή όλων μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αρκαδίας.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις