Το νικητήριο καλάθι και η αφιέρωση του Κοψαύτη

Το νικητήριο καλάθι και η αφιέρωση του Κοψαύτη

Φεβρουάριος 16, 2010 - 08:43

Λίγο μετά τη λήξη του νικηφόρου, αλλά ταυτόχρονα και ψυχοφθόρου για όσους το παρακολούθησαν παιχνίδι με το Αιγάλεω, ο παίκτης που χάρισε τη νίκη στον Αρκαδικό Γιώργος Κοψαύτης δήλωσε για την ανατροπή του παιχνιδιού «Το μόνο που απέμενε να κάνουμε με τη διαφορά στους είκοσι ένα πόντους ήταν να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο, που ήταν και η εντολή του προπονητή. Δεν επιτρεπόταν να κάνουμε άλλη ήττα στο γήπεδο μας, πόσο μάλλον από το Αιγάλεω που είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τρέξαμε, πιέσαμε, προσπαθήσαμε να κλέψουμε μπάλες για να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και να φτάσουμε στη νίκη –όπως και έγινε- στο τελευταίο δεκάλεπτο»

Ακόμα και όταν ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση του τελευταίου λεπτού, ο Αρκαδικός έχανε με έξι πόντους (70-76) και με εννέα συνεχόμενους πόντους του Κοψαύτη έγινε η μεγάλη ανατροπή. Τι έγινε στα τελευταία εξήντα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης; Ο ίδιος αρκείται να δηλώσει: «Εκμεταλλευτήκαμε κάποια μις-ματς. Ήμουν εγώ με τον Καράβολα συγκεκριμένα, πήρα τις προσπάθειες και ευτύχησα να μπουν»

Αλήθεια, ο Αστρινός γκάρντ του Αρκαδικού νιώθει ως ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής; Πέρσι στα Πατήσια κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Μάνου, πήρε το φάουλ, ευστόχησε σε μία βολή και χάρισε τη νίκη στον Αρκαδικό, όπως αντίστοιχα έγινε και στο παιχνίδι με το Αιγάλεω το προηγούμενο Σάββατο.

Έβαλε ένα λέυ-απ, μείωσε σε 77-78, αστόχησε στην ελεύθερη βολή, αλλά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο ίδιος δηλώνει με χαμόγελο «Αν είναι να κερδίζουμε να είμαι της τελευταίας στιγμής. Ένιωθα πολύ καλά από την πρώτη στιγμή που πάτησα στο γήπεδο. Με εμπιστεύθηκε και ο προπονητής. Έπρεπε να πιέσω και να πάρω κάποια σουτ. Τα πήρα και τα έβαλα»

Αλήθεια, θα αφιέρωνε κάπου τη νίκη της ομάδας του; «Πρώτα από όλα στον Μπάμπη Σκουζή που με πιστεύει και με ενθαρρύνει συνέχεια και δεύτερο σε ένα φίλο που έρχεται και με βλέπει από την Καλαμάτα»

Το 2010 πηγαίνει καλά στον Κοψαύτη και αυτό αποδεικνύεται και από την στατιστική του, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους μέσους όρους του στα παιχνίδια της ομάδας. Τι έχει αλλάξει; Ο ίδιος πάντως αρνείται κάτι τέτοιο «Δε νομίζω πώς έχει αλλάξει κάτι. Έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς ότι star είναι η ομάδα, απλά σε κάθε ματς υπάρχει ένας παίκτης που ξεχωρίζει. Άλλες φορές είναι ο Σιζόπουλος, ο Καραδολάμης, σήμερα έτυχε να είμαι εγώ»

Και για το επόμενο παιχνίδι στην Ξάνθη; «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς θα πάμε χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε»

Σταύρος Κουκάκης

Ειδήσεις: