Συνεργασία Κέντρου Πρόληψης και Ένωσης Γονέων για την Πρόληψη

Συνεργασία Κέντρου Πρόληψης και Ένωσης Γονέων για την Πρόληψη

Δεκέμβριος 01, 2009 - 16:34

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης και Καταπολέμησης Ναρκωτικών Ν. Αρκαδίας συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Δήμου Τρίπολης με την Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου.
Στόχος ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας των δύο φορέων στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους, καθώς και στην υποστήριξη των μαθητών προκειμένου να αποφύγουν την υιοθέτηση βλαπτικών για την υγεία και την προσωπική τους εξέλιξη συμπεριφορών.

Εκ μέρους της Ένωσης Γονέων διατυπώθηκε το αίτημα να πραγματοποιηθεί ενημέρωση στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων από τα Στελέχη του Κέντρου σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας.
Επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης αναγνωρίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα του γονεϊκού ρόλου στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ιδιαίτερα στη σύγχρονη πραγματικότητα, προτρέπουν τους γονείς να συμμετάσχουν στα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια – Σχολές Γονέων που διοργανώνει αυτό το διάστημα το Κέντρο Πρόληψης για τους γονείς.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις