Στο δρόμο 17 εργάτες

Στο δρόμο 17 εργάτες

Δεκέμβριος 15, 2009 - 11:37

Παρά την ένταση της εργοδοτικής επίθεσης, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας απέρριψε πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία
Στον αέρα βρίσκονται οι 17 εργαζόμενοι της βιομηχανίας σιδηροκατασκευών «GREMECO ΑΕ» στην Τρίπολη μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας πως θα προχωρήσει στο κλείσιμό της. Μάλιστα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο οφείλονται στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από 2 - 6 μήνες.

Παράλληλα, άλλη μια απόλυση εργαζομένου έγινε χτες στο εργοστάσιο μετάλλου του «ΡΟΚΚΑ» στην Τρίπολη. Οι εργάτες αντέδρασαν δυναμικά και προχώρησαν σε στάση εργασίας απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή του. Την ίδια στιγμή εντείνεται η ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον τους στη δουλειά, καθώς η εργοδοσία έδωσε εντολή όλοι οι εργάτες να πάρουν το υπόλοιπο των αδειών τους άμεσα, χωρίς να δοθούν άλλες εξηγήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απολύσεις και καλεί τους εργάτες «χωρίς καμιά αναμονή, χωρίς καμία αυταπάτη, να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, βάζοντας στο περιθώριο την ξεπουλημένη πλειοψηφία στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, που είναι συνένοχη με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της ΝΔ χθες και του ΠΑΣΟΚ σήμερα». Μάλιστα «απέρριψε και πέρσι και φέτος την πρόταση του ΠΑΜΕ - στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας - για αγωνιστική και απεργιακή απάντηση στην τρομοκρατία των απολύσεων της εργοδοσίας. Καμία αυταπάτη για το ρόλο τους και τους θεατρινισμούς τους».

Πηγή: http://www.rizospastis.gr