Στη φυλακή ο Ρουμάνος που συνελήφθει στο Λεβίδι και θεωρείται υπεύθυνος για τη ληστεία στην Κάτω Αχαΐα

Στη φυλακή ο Ρουμάνος που συνελήφθει στο Λεβίδι και θεωρείται υπεύθυνος για τη ληστεία στην Κάτω Αχαΐα

Ιανουάριος 07, 2010 - 07:56

Δεν έπεισε Ανακρίτρια και Εισαγγελέα
Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 23χρονος Ρουμάνος που συνελήφθη για την απόπειρα ληστείας, με καλάσνικοφ, στην Eurobank στην Κάτω Αχαΐα, τον περασμένο Οκτώβριο και ο οποίος θεωρείται ότι εμπλέκκεται στην αιματηρή ληστεία στα ΕΛΤΑ της ίδιας περιοχής, Ο Ρουμάνος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ υποστήριξε ότι το διάστημα που έγινε η απόπειρα ληστείας, νοσηλευόταν στη Ρουμανία. Τόνισε μάλιστα ότι στο Λεβίδι όπου συνελήφθη είχε μεταβεί για διακοπές και αρνήθηκε την εμπλοκή του στην ληστεία των ΕΛ.Τ.Α.
Ωστόσο δεν έπεισε την Ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να προφυλακσιστεί. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα και παράνομη κατοχή όπλου.

Σύμφωνα με τον skaipatras, η «αστυνομία εξετάζει όλα τα στοιχεία από τα οποία ενδεχομένως να προκύψει ότι συμμετείχε ως οδηγός ενός εκ των οχημάτων διαφυγής των ληστών που τραυμάτισαν έναν αστυνομικό, ληστεύοντας το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στην Κάτω Αχαΐα την περασμένη εβδομάδα, αρπάζοντας 230.000 ευρώ. Ο 23χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών στο Λεβίδι Αρκαδίας λίγες μόνο ώρες μετά την αιματηρή ληστεία στα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για ένα ακόμη άτομο, Αλβανικής υπηκοότητας που φέρεται ως συμμέτοχος και στις δυο ληστείες. Έντονες υποψίες για συμμετοχή στην ληστεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων υπάρχουν και για δυο Ηλείους, ο ένας εκ των οποίων κατάγεται από την Αμαλιάδα, ηλικίας 28 και 30 ετών αντίστοιχα που φέρονται επίσης ως εμπλεκόμενοι.

Εξ αρχής οι αστυνομικοί με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει εκτιμούσαν ότι πρόκειται για πολυεθνική σπείρα σκληρών κακοποιών οι οποίοι είχαν πληροφόρηση από Έλληνες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πρόκειται για αδίστακτους οι οποίοι έχουν κατ’ επανάληψη στο παρελθόν με ανάλογες πράξεις απασχολήσει το πανελλήνιο. Ένας από αυτούς διώκεται με εντάλματα σύλληψης για εξακολουθητικές πράξεις ληστειών, ενώ ο δεύτερος πρόσφατα αποφυλακίστηκε με αναστολή για ληστεία σε πιστωτικό ίδρυμα στη νησιωτική χώρα από όπου και τότε είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.»

Πηγή: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/7170

Ειδήσεις: