Στην κοσμοπολίτικη Στεμνίτσα ο Γιώργος...

Στην κοσμοπολίτικη Στεμνίτσα ο Γιώργος...

Φεβρουάριος 07, 2010 - 05:22

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη σύζυγό του ‘Αντα και ένα φιλικό τους ζευγάρι, επέλεξαν την ορεινή Αρκαδία, και συγκεκριμένα το Δήμο Τρικολώνων, για να γιορτάσουν «ινκόγκνιτο τη φετινή Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα, το πρωθυπουργικό ζεύγος και οι φίλοι του έφτασαν χωρίς επίσημη συνοδεία το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και απόλαυσαν αρκετές ώρες ξεκούρασης στον παραδοσιακό ξενώνα «ΕΛΑΙΩΝ» του Ελληνικού, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η πρωθυπουργική συντροφιά περπάτησε στα γραφικά δρομάκια του Ελληνικού, ιδιαίτερα μάλιστα ο Πρωθυπουργός έκανε για αρκετές ώρες πεζοπορία στο Λούσιο ποταμό και απόλαυσε την ηρεμία και την απαράμιλλη ομορφιά της αρκαδικής φύσης.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Ελληνικού, να βλέπουν ξαφνικά τον Πρωθυπουργό να περπατά αμέριμνος ανάμεσα τους και να τους χαιρετά.

Στο πατρικό του σπίτι στο Ελληνικό επίσης βρισκόταν και ο Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό προσκαλώντας τον στο σπίτι του, όπου αντάλλαξαν ευχές και κεράσματα για το νέο έτος.

Την επομένη της Πρωτοχρονιάς ο Πρωθυπουργός και η συντροφιά του επισκέφτηκαν και περπάτησαν στην όμορφη Στεμνίτσα, όπου ο Δήμαρχος Γιώργος Μπαρούτσας τους καλωσόρισε στο Δημαρχείο, τους μίλησε για την ιστορία του τόπου, τους προσέφερε δώρα και τουριστικό λεύκωμα της περιοχής και τους ενημέρωσε για τα ζητήματα του Δήμου και της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Τρικολώνων Γιώργος Μπαρούτσας το βράδυ του Σαββάτου προσκάλεσε στη Στεμνίστα και παρέθεσε δείπνο στον Πρωθυπουργό και τη συντροφιά του.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Δήμαρχος Γιώργος Μπαρούτσας στη διάρκεια του δείπνου, που κράτησε μέχρι μετά το μεσονύκτιο, αντάλλαξαν απόψεις για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά για το υπό εξέλιξη σχέδιο του «Καποδίστρια ΙΙ».

Ασφαλώς, αν και ανεπίσημη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αρκαδία, αποτελεί ιδιαίτερο και ξεχωριστό πολιτικό γεγονός, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου, αναχωρώντας την Κυριακή το μεσημέρι, δήλωσε στο Δήμαρχο Γιώργο Μπαρούτσα ότι έχει μείνει εντυπωσιασμένος από την ομορφιά του τόπου μας, από την καλαίσθητη εορταστική διακόσμηση των χωριών, καθώς και από την ανάπτυξη και τα έργα του Δήμου που σέβονται το περιβάλλον και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των οικισμών, υποσχόμενος ότι σύντομα θα μας ξαναέλθει.

Πηγή:Οδός Αρκαδίας