Πρόβλημα με την απασχόληση συνταξιούχων στην Αρκαδία

Πρόβλημα με την απασχόληση συνταξιούχων στην Αρκαδία

Μάρτιος 08, 2010 - 15:23

Εκεί επισημαίνεται:
«Έχουμε εντοπίσει - και γίνεται καθημερινά πιο έντονο - το πρόβλημα απασχόλησης συνταξιούχων (από Δημόσιες Υπηρεσίες - ΔΕΚΟ - Αστυνομικές Υπηρεσίες, κ.λ.π) διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγοί, αδειούχοι χειριστές μηχανημάτων έργου, κ.λ.π), σε αρκετούς χώρους εργασίας στο Νομό μας.
Το πρόβλημα αυτό - ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης - δημιουργεί τεράστιες επιπτώσεις σε εργαζόμενους και ανέργους που αναζητούν μια θέση εργασίας καθώς επίσης συμβάλλει στην επέκταση της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας.
Επιβάλλεται η εντατικοποίηση τακτικού και ουσιαστικού ελέγχου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε - Ι.Κ.Α - Ε.Μ.Ν.Ε - Μικτά κλιμάκια, κ.λ.π) καθώς και των Αστυνομικών αρχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του προβλήματος αυτού.
Θεωρούμε ότι για τον περιορισμό και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, να εξετασθεί και να ρυθμιστεί νομοθετικά η κατάθεση των αντίστοιχων αδειών, όσων συνταξιοδοτούνται από Υπηρεσίες και Οργανισμούς, όπως ήδη εφαρμόζεται με όσους συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ.»

Το υπόμνημα αυτό κοινοποιήθηκε επίσης στους:
Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε - Διεύθυνση Σ.ΕΠ.Ε Πελ/σου - ΚΕ.ΠΕ.Κ. Δυτ. Αττικής & Πελ/σου - Διοίκηση Ι.Κ.Α - Ε.Μ.Ν.Ε
Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης - Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας
Βουλευτές Ν. Αρκαδίας - Νομάρχη Αρκαδίας - Πολιτικά Κόμματα
Γ.Σ.Ε.Ε - Μ.Μ.Ε

Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις: