Ποσοστό 67% έλαβε ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ στο νομό μας

Ποσοστό 67% έλαβε ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ στο νομό μας

Δεκέμβριος 02, 2009 - 09:45

«ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!

Κέρδισε σε όλα τα εκλογικά τμήματα
Μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία – Ψήφισαν σχεδόν 8.000 Νεοδημοκράτες

Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία στο νομό Αρκαδίας, όπου το ποσοστό του εκτοξεύτηκε πάνω από 67%, στις προχθεσινές εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με το τείκό αποτέλεσμα, στην Αρκαδία, ο Αντώνης Σαμαράς συγκέντρωσε ποσοστό 67,04% (5.237 ψήφοι), ακολούθησε η Ντόρα Μπακογιάννη με ποσοστό 28,3% (2.211 ψήφοι) και 3ος ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με ποσοστό 4,74% (370 ψήφοι). Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά ψήφισαν 7.925 άτομα.

Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία στο νομό Αρκαδίας, όπου το ποσοστό του εκτοξεύτηκε πάνω από 67%, στις προχθεσινές εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με το τείκό αποτέλεσμα, στην Αρκαδία, ο Αντώνης Σαμαράς συγκέντρωσε ποσοστό 67,04% (5.237 ψήφοι), ακολούθησε η Ντόρα Μπακογιάννη με ποσοστό 28,3% (2.211 ψήφοι) και 3ος ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με ποσοστό 4,74% (370 ψήφοι). Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά ψήφισαν 7.925 άτομα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΦΑΣ: «ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ.»

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε νέο Πρόεδρο. Συγχαίρω θερμά τον Αντώνη Σαμαρά.
Μία νέα περίοδος προοπτικής και ελπίδας αρχίζει για την παράταξη μας.
Εκ μέρους της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν στο πρωτόγνωρο για την παράταξη μας πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα, την εκλογή νέου προέδρου από τη λαϊκή βάση.
Κατάφεραν να υπερκεράσουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο on line σύστημα και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που προέκυψαν. Έδωσαν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους. Ήταν όλοι στη θέση τους. Δεν έλειψε κανείς. Υπήρξαν τεχνικές αλλά όχι οργανωτικές αδυναμίες. Η επάρκεια και ο ζήλος του ανθρώπινου δυναμικού είναι αξιοθαύμαστα.
Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους όλων των υποψηφίων στις εφορευτικές επιτροπές. Η συμβολή τους στο αδιάβλητο του αποτελέσματος ήταν πολύ σημαντική.
Θέλω, προπάντων, να εξάρω ιδιαίτερα την υποδειγματική συμπεριφορά που επέδειξαν οι εκατοντάδες χιλιάδες Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, που προσήλθαν στις κάλπες. Λυπούμαστε που απρόβλεπτα τεχνικά προβλήματα έγιναν αιτία ταλαιπωρίας για πολλούς. Είμαστε, όμως, όλοι περήφανοι για το υψηλό επίπεδο πολιτισμού που κοσμεί, με τη δική τους συμπεριφορά, την παράταξή μας.
Παρά τις όποιες, κατανοητές άλλωστε, δυσκολίες έχουμε ένα αποτέλεσμα αδιαμφισβήτητο και αδιάβλητο. Πετύχαμε, προπάντων, ένα δυναμικό άνοιγμα στην κοινωνία. Η συμμετοχή των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το όφελος για τη Δημοκρατία, το όφελος για τη Νέα Δημοκρατία είναι προφανές.
Ενωμένοι, γύρω από το νέο Πρόεδρο, θα δώσουμε τη μάχη για το μέλλον της Πατρίδας και θα ασκήσουμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά την αποστολή μας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΟΓΕΝΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με εντολή των ψηφοφόρων της ΝΔ, αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες για την πρόοδο του ελληνικού λαού και κυρίως για το δικαίωμα της ελπίδας, στα νέα παιδιά του τόπου μας.
Η πολιτική προοπτική της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. να επιστρέψει σε νέες νίκες, οργανωτικά ανανεωμένη και ιδεολογικά κυρίαρχη.
Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες, ο λαός μίλησε. Η βάση του κόμματος, ο ψηφοφόρος μίλησε. Η εντολή του είναι ηχηρή και αδιαμφισβήτητη.
Πριν ενάμιση μήνα, σε δύσκολες στιγμές σας μίλησα για ελπίδα και εσείς πήρατε το μήνυμα της ελπίδας και το μετατρέψατε σε μια μεγάλη πρωτοφανή, ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση.
Σας ζήτησα τα ρυάκια να γίνουν ποτάμι και εσείς δημιουργήσατε αληθινή λαοθάλασσα, που σάρωσε όλα όσα μας κράταγαν πίσω, μας πήγαιναν πίσω και μας πλήγωναν. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, με όλα τα προβλήματα, που είναι φυσικό να υπάρχουν σε ένα τέτοιο πρωτόγνωρο άνοιγμα στην βάση, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και τώρα αρχίζει μια καινούργια εποχή για τη Δημοκρατία μας αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία.
Σήμερα φίλες και φίλοι, νικήσαμε όλοι. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Δεν ήμασταν άλλωστε αντίπαλοι όλο αυτό το διάστημα, το διακήρυξα τις δύσκολες ώρες της αντιπαράθεσης. Το επαναλαμβάνω και σήμερα που μίλησε ο λαός της παράταξης.
Δεν είμαστε αντίπαλοι από δω και μπρος.
Θα μιλήσω από αύριο με την Ντόρα, την οποίαν πραγματικά ευχαριστώ για το τηλεφώνημα της.
Θα μιλήσω και με τον Παναγιώτη, στον οποίο εύχομαι περαστικά, για την μικρή περιπέτεια της υγείας του.
Θα μιλήσω ασφαλώς και με τον Πρόεδρό μας τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο θα είμαστε μαζί σε όλα τα μεγάλα που έρχονται.
Θα είμαστε όλοι μαζί. Δε μας χωρίζει πλέον τίποτα, μας ενώνουν οι μεγάλες προκλήσεις για το αύριο. Το ίδιο ισχύει με όλα τα στελέχη. Δεν με νοιάζει τι ψήφισαν, δε με νοιάζει ποιον ή ποια στήριξαν, από απόψε θα είμαστε όλοι μαζί. Όσα ειπώθηκαν μέχρι σήμερα, τα έχω όλα ξεχάσει.
Αλλά από δω και μπρος θα περιφρουρήσω απόλυτα την ενότητα της βάσης. Η βάση, ας το γνωρίζουν όλοι, δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε υπονόμευση της ενότητας.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους μου στάθηκαν, την οικογένεια μου και τους συνεργάτες μου, που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Δ. Αβραμόπουλο, που ξεκίνησε το άνοιγμα στην βάση και αυτό του το χρωστάμε όλοι. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και για τα στελέχη της παράταξης, τους συναδέλφους μου κυρίως, που στάθηκαν δίπλα μου.
Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες, ήδη ανοίγει ο δρόμος για να πάμε σε Συνέδριο Θέσεων και Αρχών της ΝΔ μέσα στους επόμενους μήνες, όπου θα ολοκληρώσουμε το διάλογο και θα καταλήξουμε σε μεγάλες τομές για την αναγέννηση της παράταξής μας.
Ζητώ από όλους τους απλούς Νεοδημοκράτες αυτούς που με ψήφισαν και αυτούς που δε με ψήφισαν, να συμμετάσχουν σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας.
Ζητώ απ' όλους τους Έλληνες πολίτες να έρθουν κοντά μας. Η δημοκρατική επανάσταση, που έχει ξεκινήσει αφορά και εκείνους. Έχει γίνει ήδη η πρώτη μεγάλη ανατροπή. Τώρα πάμε για τη μεγαλύτερη ανατροπή.
Να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη, σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά παράταξη. Να ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση από αύριο και να διεκδικήσουμε ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, όχι για να αναλωθούμε σε στείρα διαχείριση, αλλά για να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα, όπως της αξίζει.
Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Τώρα πάμε για τα επόμενα και σημαντικότερα.
Να κάνουμε τη ΝΔ την ελπίδα της Ελλάδας, ώστε να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της ελπίδας.»

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα η βάση της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε το νέο αρχηγό του κόμματος. Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή και θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκρατών που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Επικοινώνησα ήδη με τον Αντώνη Σαμαρά και τον συνεχάρην για την εκλογή του και συγχαίρω και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τον αγώνα του. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των νεοδημοκρατών που με τίμησαν με την ψήφο τους καθώς και όλους όσοι με στήριξαν σε αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της αυτοδιοίκησης τους συνδικαλιστές τους ΟΝΝΕΔίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου. Η στήριξη τους με συγκίνησε, μου έδωσε δύναμη και ήταν για μένα πολύ τιμητική. Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει ένα σύγχρονο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες.»

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας διαδικασία.
Προσωπικά, σ’ αυτόν τον αγώνα μέτρησα τους φίλους μου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματαρχών να με ισοπεδώσουν, από σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης θα έχει πλέον πιο δυνατή φωνή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους άντεξαν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα.
Έδωσα μόνος μου έναν ωραίο, τίμιο και ηθικό αγώνα. Να είστε βέβαιοι πως και την επόμενη ημέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πρόκειται να σωπάσει, θα είμαι παρών στις εξελίξεις, σταθερά απέναντι σε αλαζονικές συμπεριφορές που θα υποθηκεύουν το αύριο της παράταξης και του τόπου.
Η ΝΔ κέρδισε σήμερα την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία.
Είναι τώρα η ώρα, να «καθαρίσουμε» το σπίτι μας, να διώξουμε τα «παράσιτα», να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει.
Η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταντήσει κόμμα δύο ταχυτήτων. Ή όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την ανατροπή και θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, ή αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναδούμε κυβέρνηση.
Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: