Παναγοπούλου Γεωργία (ΠΑΣΟΚ) - βιογραφικό

Παναγοπούλου Γεωργία (ΠΑΣΟΚ) - βιογραφικό

Σεπτέμβριος 20, 2009 - 13:06

Η Γεωργία Παναγοπούλου, Παιδίατρος - πρ. Νομαρχιακή Σύμβουλος, ήταν η γυναίκα υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Αρκαδίας στις Εκλογές του Μάρτη του 2004 και του 2007
Γεννήθηκε στις 13-10-1954 στο Σκορτσινού Φαλαισίας, Μεγαλόπολης Αρκαδίας, όπου και τελείωσε το Δημοτικό σχολείο. Στη συνέχεια, ως παιδί παραδοσιακής αγροτικής οικογένειας, όπως και πολλά παιδιά της επαρχίας, διέμενε στην Τρίπολη και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο το 1972. Την ίδια χρονιά με εισαγωγικές εξετάσεις πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και πήρε πτυχίο το 1978.

Από τον Αύγουστο του 1978 υπηρέτησε συνεχώς ως γιατρός στην Αρκαδία:
Υπηρεσία Υπαίθρου (αγροτικό) στην Βλαχοκερασιά,
Ειδικευόμενη στο Παναρκαδικό
Ως γενική γιατρός με θητεία στο ΙΚΑ Τρίπολης και στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
Παρένθεση, η εκπαίδευση για την λήψη ειδικότητας στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου της Αθήνας στο "Νοσοκομείο Παίδων - Αγία Σοφία" και η εξειδίκευση για 18 μήνες στην Νεογνολογία στο Νοσοκομείο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ" της Αθήνας, με εθελοντική συνεισφορά στις εφημερίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
Από τον Ιανουάριο του 1985 μέχρι τον Ιούλιο του 1986, άσκησε ιδιωτικά την Παιδιατρική στην Μεγαλόπολη, με παράλληλη θητεία στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Η επανάσταση του ΕΣΥ την έφερε να πρωταγωνιστεί στην εφαρμογή του, να κλείνει το Ιατρείο και να αφοσιώνεται στο Παιδιατρικό λειτούργημα στο Νοσοκομείο, με παράλληλη επιστημονική συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.
Από το 1986 μέχρι το 2000 ήταν σύμβουλος Σχολικής Υγιεινής στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση, ενώ υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Νομίατρος Αρκαδίας από το 1993 ως το 1996. Δίδαξε στην Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων από το 1992 μέχρι το 2000 το μάθημα της Παιδιατρικής. Πρωτοστάτησε και εφάρμοσε εθελοντικά το Πρόγραμμα των τακτικών επισκέψεων ειδικευμένων Γιατρών στα Κέντρα Υγείας του Νομού Αρκαδίας.
Πραγματοποίησε επισκέψεις σε καταυλισμούς Τσιγγάνων με σκοπό τον εμβολιασμό και την ενημέρωση. Έδωσε αμέτρητες ενημερωτικές διαλέξεις σε συλλογικούς φορείς, μαθητές και στρατευμένους για θέματα εθελοντισμού (είναι η ίδια εθελοντής αιμοδότης, δωρητής μυελού των οστών και δωρητής οργάνων σώματος) και υγειονομικής επικαιρότητας (πρόληψη, Αγωγή Υγείας, AIDS…)
Εκλέχθηκε πολλές φορές σε Νοσοκομειακά συνδικαλιστικά όργανα (ΕΙΝΠΙΣ-ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ), στο Σωματείο Εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, αλλά και στην Επιστημονική Επιτροπή. Επίσης εκλέχθηκε εκπρόσωπος των γιατρών και λοιπών επιστημόνων στο ΔΣ του Νοσοκομείου. Ακόμη εκλέχθηκε αρκετές φορές μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, όπου λειτούργησε και από θέσεις Αντιπροέδρου και Γ. Γραμματέα.
Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο με συμμετοχή σε παιδιατρικά συνέδρια, περισσότερες από 50 εργασίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ερευνητικές προσπάθειες, παρουσιάσεις περιστατικών και ακόμα μια βραβευμένη εργασία σε Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο. Έχει συμμετοχή σε Πανελλήνια και Διεθνή Παιδιατρικά Συνέδρια και ανελλιπή επιστημονική εκπαίδευση, προσόντα, που την ανέδειξαν πρώτη στο Επιστημονικό Συμβούλιο Κρίσης και έγινε Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου υπηρετεί από το Μάρτη του 2004.
Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, της Ελληνικής Εταιρείας Προαγωγής της Υγείας, της Πανελλήνιας Κίνησης για την Μεσογειακή Αναιμία, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Κολεγίου των Παιδιάτρων.
Έχει διαχρονική παρουσία και παρέμβαση στα Μ.Μ.Ε. της Αρκαδίας (εφημερίδες-περιοδικά- ραδιόφωνο) με τοποθετήσεις και άρθρα για θέματα υγείας, κοινωνικά και πολιτικά θέματα, με ιδιαίτερη αναφορά στην Αυτοδιοίκηση και τις προοπτικές της.
Ως δραστήριο μέλος του ΠΑΣΟΚ, έχει εκλεγεί και συμμετάσχει στο 3ο , 4ο, 5ο, 6ο, 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Έχει επίσης μακρά θητεία ως μέλος της Ν.Ε .ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας και της 5μελούς Γραμματείας.
Ιδιαίτερη όμως υπήρξε η παρουσία της στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπου έχει εκλεγεί Νομαρχιακή Σύμβουλος, πρώτη σε αριθμό ψήφων και το 1994 και το 1998 με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ.
Με τιμητική πρόταση από την παράταξη ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας και στη συνέχεια της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού της Ν.Α Αρκαδίας με καίριες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες στον προϋπολογισμό, τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση κάθε δραστηριότητας στον Νομό Αρκαδίας και αντίστοιχες εισηγήσεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Με πρόταση της Γεν. Γραμματείας Ισότητας (Υπουργείο Εσωτερικών) ήταν μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας στην Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου από το 2001 μέχρι το 2003, καθώς και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος στην Περιφ. Πελοποννήσου.
Στις εκλογές του 2000 είχε προταθεί ως υποψήφια για το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας από τον Τομέα Ισότητας του ΠΑΣΟΚ. Δεν έγινε τότε, λόγω συνταγματικού ασυμβίβαστου, γιατί ήταν γιατρός στο ΕΣΥ, στην Τρίπολη. Γι΄ αυτό παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2000 (για να μην έχει συνταγματικό κώλυμα στην τριετία), από Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδιατρικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και άσκησε το Παιδιατρικό λειτούργημα στο Ιατρείο της.
Παράλληλα συνεχίζει την κοινωνική και πολιτική δράση σε κάθε γωνιά της Αρκαδίας, με παρουσία και παρεμβάσεις σε θέματα Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ποιότητας ζωής, Ίσων ευκαιριών, με αναφορά στις ιδιαίτερες δυνατότητες και την προοπτική του Νομού.
Η προσήλωσή της στο ΕΣΥ την στέλνει να υπηρετεί και πάλι στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, ως Διευθύντρια του Π/Δ Τμήματος, με μόνιμη διαμονή στην Τρίπολη και ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα στο Νομό και την Περιφέρεια.
Πιστεύει, ότι η υπεύθυνη στάση κάθε πολίτη να συμμετέχει ενεργά και να συνεισφέρει στα κοινά, ανάλογα με τις δυνατότητές του, είναι η κινητήρια δύναμη που θα φέρει την Αρκαδία σ’ ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Η γόνιμη συνεργασία, η δράση χωρίς μικρόψυχες υστεροβουλίες, που προτάσσει την ευαισθησία στον άνθρωπο και την αγάπη για τον τόπο, αποτελεί εγγύηση για μια Αρκαδία ζωντανή και δημιουργική. Μια Αρκαδία αντάξια του Πολιτισμού και της Ιστορίας της, αντάξια των Αρκάδων που την κατοικούν, την τιμούν και την αγαπούν, όπου κι αν βρίσκονται.
Στις επερχόμενες Κοινοβουλευτικές Εκλογές επιμένει να είναι και πάλι υποψήφια. Διεκδικεί με αξιώσεις την ψήφο των Αρκάδων, ζητώντας να κριθεί για τη δράση, τη συνέπεια και τη δυνατότητά της ν’ αγωνισθεί και να προσφέρει.. Πιστεύει στην εκλογή της, που είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη Γυναίκα και την Ανανέωση.

Πηγή: www.gpanagopoulou.gr

Όνομα: ΓΕΩΡΓΙΑ
Eπίθετο: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Διεύθυνση:

Email: gpan@otenet.gr
Υποψήφιος Βουλευτής 2009 ,

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Μέλος του Κινήματοςμε πολλές θητείες στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας.-Νομαρχιακή Σύμβουλος (1994-2002),μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού της Ν.Α. Αρκαδίας.-Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας στην Περιφ. Πελοποννήσου.-Μέλος

Παιδίατρος-Διευθύντρια του ΕΣΥ με Συνδικαλιστική –Επιστημονική δραστηριότητα-Εργασιακή –πολυθεματική δράση σε όλη την Αρκαδία με έντονη κοινωνική αναφορά (αναλυτικά στο Βιογραφικό Σημείωμα).-Εθελοντής Αιμοδότης.-Δωρητής οργάνων Σώματος.-Δότης Μυελού των ο

ΣΠΟΥΔΕΣ:
Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Α΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών (Ειδικότητα Παιδιατρικής)
Παιδίατρος με Μετεκπαίδευση στη Νεογνολογία. Διευθύντρια Π/Δ Τμήματος Γεν.Νος.Ναυπλίου
Γνώση Αγγλικών (επίπεδο Lower )

Πηγή: www.pasok.gr

Ειδήσεις: