Ο Δημήτρης Κολοβός- εκ μέρους της ΠΑΣΥ- μίλησε στις «Αρκαδικές Ειδήσεις» για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην συγκέντρωση αγροτών

Ο Δημήτρης Κολοβός- εκ μέρους της ΠΑΣΥ- μίλησε στις «Αρκαδικές Ειδήσεις» για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην συγκέντρωση αγροτών

Ιανουάριος 20, 2010 - 00:43

Ο αγρότης κ. Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν στην πρόσφατη συγκέντρωση αγροτών της Πελοποννήσου στην Ηλεία: «…Υπήρχαν αντιπροσωπείες αγροτών από όλη την Πελοπόννησο. Δεν πάει άλλο.. Οι αγρότες πρέπει να στήσουν τα δικά τους μπλόκα απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κυβερνήσεων που τόσα χρόνια οδηγούν στο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών.

…Η κοινή Αγροτική Πολιτική στη Χώρα μας που εφαρμόζετε τόσα χρόνια από τις Κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. είναι όπως είπαμε και πριν στο βίαιο ξεκλήρισμα. Η συμμετοχή των αγροτών την περασμένη εβδομάδα στην Ξυλοκαίρα της Ηλείας ήταν πολύ μεγάλη, εμείς όπως και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου ήμασταν με τις αντιπροσωπείες από τους γύρο Νομούς από τους Αγροτικούς Συλλόγους και από τις Συντονιστικές Επιτροπές ενώ οι αγρότες της Ηλείας ήσαν πολλοί – αρκετός κόσμος, μπήκαν όλα τα προβλήματα τα συζητήσαμε βάλαμε ποιες είναι οι αιτίες και προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με μπλόκο σήμερα Τρίτη 19 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο της Στέρνας του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης Κορίνθου. Εκεί θα συμμετέχουν Αγροτικοί Σύλλογοι - Ομοσπονδίες Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Κορινθίας.»

Α.Ε: Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νομό Αρκαδίας;
Δ.Κ: «…Εμείς προχωράμε με δυναμικούς αγώνες, πρέπει να βγούμε στους δρόμους. Δεν πάει άλλο αυτή η Πολιτική που μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα. Δεν μπορούμε να αναθρέψουμε τις οικογένειες μας. Απ’ ότι βλέπετε εδώ στην περιοχή μας την Αρκαδία ενώ παράγουμε πατάτες – μήλα κ.α.. μένουν στα χωράφια μας, στις αποθήκες διότι από τη πολιτεία κάνουν εισαγωγή από τρίτες Χώρες. Εμείς ζητούμε να μπορούμε να παράγουμε για να ταΐσουμε καλά και με φτηνά αγροτικά προϊόντα τον Ελληνικό λαό. Γι΄αυτό καλούμε τους εργαζόμενους τους εργάτες και τους μικρομαγαζάτορες και μικροβιοτέχνες να συμπορευθούν σε αυτόν τον αγώνα μας γιατί είναι κοινά τα προβλήματα και δημιουργούν αναστάτωση ώστε να μην μπορούνε με τα χαμηλά εισοδήματα να σπουδάσει τα παιδιά του ή να πάει στο Νοσοκομείο κ.α.
Α.Ε: Έως πότε θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις;
Δ.Κ: «…Εμείς θα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέχρι να λυθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Απ΄ότι φαίνεται και απ΄ότι συζητήσαμε στη σύσκεψη της Ξυλοκαίρας στην Ηλεία, θα προχωρήσουμε και σε γενικό αποκλεισμό της Πελοποννήσου.
Α.Ε: Πως κρίνετε τις υποσχέσεις της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης;
Δ.Κ: «…Η Κυρία Υπουργός τα προβλήματά μας αυτά τα ξέρει πολύ καλά. Ξέρει τις αιτίες διότι είναι παρέα και με τους προηγουμένους Υπουργούς της Ν.Δ που στηρίξανε αυτές τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τους μικρούς και μεσαίους Έλληνες αγρότες. Απ΄ότι ακούγεται βάζουν αίτημα τώρα κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες που είναι ξεπουλημένες εδώ και χρόνια, τους γνωρίζει ο μικρός αγρότης, ότι να πάμε σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Θα σας πω κάτι.. εγώ παράγω οπορωκηπευτικά, λάδι και βάζω και μεροκάματα για να μπορέσω να ζήσω την οικογένεια μου. Αυτή τη στιγμή με αυτές τις πολιτικές εγώ αποκλείομαι από τις επιδοτήσεις και όλα αυτά που έχουν να κάνουν με τον νέο αγρότη, απλά με αυτά που γίνονται από την πολιτεία, πάει να πει ότι δεν είμαι αγρότης κατά κύριο επάγγελμα. Εμείς στηρίζουμε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, οι μεγάλοι αγρότες δεν έχουν πρόβλημα. Τους μεγάλους αγρότες τους στηρίζει αυτή η πολιτική που υπερασπίστηκαν τόσα χρόνια όλες αυτές τις Κυβερνήσεις.»
Α.Ε: Με τα σημερινά δεδομένα, τι συμφέρον έχει ένας νέος άνθρωπος να γίνει αγρότης;
Δ.Κ: «…Δεν μπορεί να υπάρξει διότι άμα ρωτήσετε εδώ στην Αρκαδία θα δείτε ότι όλοι οι νέοι αγρότες που μπήκαν στα προγράμματα είναι καταχρεωμένοι στις Τράπεζες.»
Α.Ε: Στο σημερινό αποκλεισμό στη Στέρνα, θα εμποδίσετε την διέλευση όλων των οχημάτων;
Δ.Κ: «…Οχήματα ασθενοφόρα και άλλα μέσα έκτατης μεταφοράς εννοείται ότι θα περνούν και θα τους επιτρέπεται η είσοδος. Το ζήτημα είναι ότι αυτό που βάζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό που λένε και τα κανάλια τα μεγάλα της Αθήνας ειδικά ότι δεν αφήνουμε τον κόσμο να περάσει εγώ νομίζω και κάλεσα προηγουμένως εργάτες και μικροεπαγγελματίες να συστρατευθούν μαζί μας και να μην έχουμε αυτά τα προβλήματα γιατί είναι αληθινές οι αιτίες και κοινά τα προβλήματα που έχουμε.»

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Κολοβός είπε: «…Όπως ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ που ήτανε από τους μεγαλύτερους απεργοσπάστες στην απεργία της 17 του Δεκέμβρη, έτσι λοιπόν άκουσα τον Κύριο Καραμήχα σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ που έλεγε ότι έχουν άδικο οι αγρότες και δεν πρέπει να στήνουν μπλόκα. Αυτοί είναι ξεπουλημένοι. Αυτοί παρέα με τις Κυβερνήσεις έχουν υπογράψει την καταδίκη του μικρού και μεσαίου αγρότη.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: