Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα

Ιούλιος 31, 2009 - 14:21

Στο Άστρος στις 25/06/2009 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Αναπτυξιακής Πάρνωνα. Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α., από την οποία εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα διοικήσει την Εταιρεία για την επόμενη διετία.
Κατόπιν της εκλογής του το Διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Τσιγκούνης Δημήτριος, Οικονομολόγος, Δήμαρχος Λεωνιδίου
Αντιπρόεδροι: Α’ Αντιπρόεδρος: Κουσούλης Ιωάννης, Αξιωματικός Π.Ν.Ε.Α., Δήμαρχος Βοιών
Β’ Αντιπρόεδρος: Βόσνος Δημήτριος, Καθηγητής, Δήμαρχος Τεγέας

Διευθύνων Σύμβουλος: Δαλιάνης Γεώργιος, Πολιτικός Μηχανικός, Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας
Μέλη: Εντεταλμένος Σύμβουλος: Σαλάκος Βασίλειος, Επιχειρηματίας
Καρδαράς Αντώνιος, συνταξιούχος Ο.Τ.Ε., Δήμαρχος Τυρού
Πριφτάκη Παναγιώτα, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Δήμαρχος Ζάρακα
Τριχείλης Ηρακλής, Χημικός-Οινολόγος-Οινοποιός, Δήμαρχος Ασωπού
Γκαρκάσουλας Κωνσταντίνος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Άργους

Σήμερα, το έτος 2009, 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Εταιρεία βρίσκεται να απασχολεί σε μόνιμη βάση 11 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και έχει σε ισχύ συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών με εξωτερικούς συνεργάτες στην παροχή συμβουλών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την εκπόνηση ειδικών μελετών για την Τεχνική Στήριξη των Ο.Τ.Α. και το Τεχνικό Τμήμα.
Ακόμη απασχολεί 45 άτομα (Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Φροντιστές, Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Γυμναστές, Φυσιοθεραπευτές, Οικιακούς Βοηθούς κ.λ.π.), στα πλαίσια λειτουργίας των Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας «Βοήθεια στο Σπίτι» και των «Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)».

Έχουν υλοποιηθεί μια σειρά έργων και προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της γ’ προγραμματικής περιόδου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 20.000.000,00€. Το 2009 βρίσκει την Εταιρεία να βελτιώνει διαρκώς τις ποσοτικές και ποιοτικές επιδόσεις της.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε. σήμερα δραστηριοποιείται σε 32 Ο.Τ.Α των Νομών Αρκαδίας, Λακωνίας και Αργολίδας: Δ. Βόρειας Κυνουρίας, Δ. Τυρού, Δ. Λεωνιδίου, Δ. Σκιρίτιδας, Δ. Ασωπού, Δ. Βοιών, Δ. Γερονθρών, Δ. Έλους, Δ. Ζάρακα, Δ. Θεραπνών, Δ. Μολάων, Δ. Μονεμβάσιας, Δ. Νιάτων, Δ. Οινούντος, Δ. Σκάλας, Δ. Φαλαισίας, Δ. Τεγέας, Δ. Σπάρτης, Δ. Πελλάνας, Δ. Μυστρά, Δ. Φάριδος, Δ. Σμύνους, Δ. Κροκεών, Κοινότητα Ελαφονήσου, Κοινότητα Καρυών και Κοινότητα Κοσμά, Δ. Άργους, Δ. Λέρνας, Δ. Νέας Κίου, Δ. Ναυπλίου, Δ. Ασίνης και Δ. Νέας Τίρυνθας.
Οι Επιχειρησιακοί Στόχοι της εταιρείας με προοπτικές πενταετίας καθορίζονται ως εξής:
1. Δημιουργία συνθηκών κερδοφορίας
2. Συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον Τοπικό Πληθυσμό και τους ΟΤΑ
3. Διεύρυνση των δραστηριοτήτων της – ανάπτυξη νέων υπηρεσιών – ανάπτυξη νέων συνεργασιών
4. Διερεύνηση της περιοχής παρέμβασής της
5. Εξειδίκευση και συνεχής βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού της
6. Επιχειρησιακός εκσυγχρονισμός με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια διοίκησης

Η πραγματοποίηση όλων των παραπάνω προϋποθέτουν:
α. Την ενίσχυση του αυτόνομου ρόλου της Αναπτυξιακής Εταιρείας στο σχεδιασμό του προγράμματος δραστηριοτήτων, στην οργανωτική της συγκρότηση και λειτουργία, στην στελέχωσή της με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.
β. Την ουσιαστική στήριξή της εκ μέρους των οργανισμών της Αυτοδιοίκησης μέσω της ανάθεσης έργων ή σύναψης προγραμματικών συμβάσεων.
γ. Τη διεύρυνση των τομέων δράσης της με ιδιαίτερο προσανατολισμό στον αγροτικό, τουριστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα της οικονομίας
δ. Τη δικτύωση των Αναπτυξιακών Εταιρειών και των λοιπών τοπικών φορέων που προβάλλει με τις νέες εξελίξεις ως αναγκαιότητα και αποτελεί συγχρόνως σημαντική παράμετρο κάθε προσπάθειας για ουσιαστική συμβολή των εταιρειών στη γενικότερη αναπτυξιακή διαδικασία στον τόπο μας. Η δικτύωση θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες κατάστρωσης σχεδίων δράσης ευρύτερης χωρικής εφαρμογής, θα διευκολύνει τη συγκέντρωση και καλύτερη αξιοποίηση τοπικών πόρων σε ενιαίους στόχους, θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των δράσεων και θα δημιουργήσει θετική επίδραση στο οικονομικό περιβάλλον και γενικότερα στην αναπτυξιακή διαδικασία.
ε. Τη διαμόρφωση σχεδίων δράσης ευρύτερης τοπικής ή υπερτοπικής σημασίας που θα ενεργοποιούν και θα συνενώνουν ομάδες πολιτών, φορείς και τοπικές συνεταιριστικές ή επιχειρηματικές δυνάμεις, θα συγκεντρώνουν και θα αξιοποιούν οικονομικούς πόρους και χρηματοδοτήσεις. Στο παραπάνω πλαίσιο και για συγκεκριμένους τομείς είναι αναγκαία η δημιουργία νέων επιχειρήσεων και η συνεργασία ή συνένωση υπαρχόντων επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση δράσεων που θα ξεπερνούν τα όρια ενός Δήμου.

Η Εταιρεία στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης της για την Δ’ Προγραμματική Περίοδο:
1. Υπέβαλε φάκελο πρότασης LEADER στο πλαίσιο του Διαγωνισμού για την επιλογή Τοπικών Προγραμμάτων στα πλαίσια του Άξονα 4: “ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER” ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 (ΠΑΑ)”. Ο φάκελος αξιολογήθηκε θετικά και εγκρίθηκε συνολικό ποσό επιχορήγησης ύψους 6.400.000,00€.
2. Αναμένει τις εξελίξεις όσον αφορά τον Άξονα 3 του Π.Α.Α. 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Στις προθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι την διαχείριση των ιδιωτικών έργων του Άξονα 3 να αναλάβουν οι Δομές Στήριξης συνεχίζοντας την εφαρμογή καλών πρακτικών της 3ης Προγραμματικής Περιόδου. Η διαδικασία διαγωνισμού αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις