Λυκουρέντζος: «Σε εκλογές λόγω της πολιτικής συμπεριφοράς του ΠΑΣΟΚ»

Λυκουρέντζος: «Σε εκλογές λόγω της πολιτικής συμπεριφοράς του ΠΑΣΟΚ»

Σεπτέμβριος 10, 2009 - 09:15

«Προφανώς, οι τελευταίοι μήνες της διακυβέρνησης δεν ήταν αυτό που όλοι επιθυμούσαμε, λόγω των συχνών προβλημάτων, τα οποία προέκυπταν από ατομικές συμπεριφορές. Αυτό βεβαίως δυσαρεστούσε τον Καραμανλή και δεν θα ήθελε να εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, από την Τρίπολη, όπου βρίσκεται.

Εξήγησε όμως ότι αυτό δεν ήταν εκείνο που τον υποχρέωσε να πάει σε εκλογές, αλλά η πολιτική συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του.

Ερωτηθείς περί «καθαρών ψηφοδελτίων» και «αποκλεισμό όσων ενόχλησαν», απάντησε πως θεωρεί ότι «ο Κ. Καραμανλής έχει πάρει τις αποφάσεις του και φιλοδοξία του είναι, μέσω των εκλογικών συνδυασμών, να αναγεννήσει τη Νέα Δημοκρατία, να την εμπλουτίσει με καινούρια και άφθαρτα πρόσωπα». Σημείωσε, πως «ισχύει η αρχή του αποκλεισμού για όσους κατά καιρούς πλήγωσαν την παράταξη» και πρόσθεσε ότι τιμά εκείνους, όπως τον κ. Λιάπη, «που με τη διαφορετικότητα των απόψεών του δεν μετέχει αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς είναι στάση που βοηθά τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο αν Νέα Δημοκρατία ηττηθεί στις 4 Οκτώβρη, να μην στηρίξει τον Κάρολο Παπούλια για πρόεδρο και να οδηγηθεί ο τόπος σε νέες εκλογές τον Μάρτιο, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι «ο Καραμανλής είναι ένας αξιόπιστος ηγέτης. Διατηρεί την ηθική και πολιτική του ακεραιότητα και έχει τίμιες σχέσεις με τους Έλληνες πολίτες. Αυτά για τα οποία δεσμεύεται ισχύουν και η στάση μας στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια δεν μεταβάλλεται. Για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε νέα εκλογική διαδικασία, υπάρχει μία επιλογή. Ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας, σε περίπτωση ήττας της Νέας Δημοκρατίας, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και των στελεχών μας στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει και μετά τις εκλογές τον Κώστα Καραμανλή. Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε θέμα ηγεσίας και για όσους πιστεύουν το αντίθετο, κάνουν όνειρα θερινής νυκτός».

Ειδήσεις: