Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας (ΠΑΣΟΚ) - βιογραφικό

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας (ΠΑΣΟΚ) - βιογραφικό

Σεπτέμβριος 20, 2009 - 12:43

Γεννήθηκε το 1975. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν τρία παιδιά.

Κατάγεται από τη Μυγδαλιά Γορτυνίας, όπου τελείωσε το Δημοτικό.

Έχει σπουδάσει Ιατρική και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ολοκλήρωσε πρόσφατα τη διδακτορική του διατριβή.

Τον Μάιο του 2009, του απονεμήθηκε το Πρώτο Βραβείο Εφαρμοσμένης Έρευνας στο 35ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο για έρευνα με θέμα την εφαρμογή νέων μεθόδων θεραπείας του καρκίνου και ειδικότερα για την εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα της τεχνικής «υπό αξονική τομογραφία καθοδηγούμενη διαδερμική θερμοκαυτηρίαση με χρήση μικροκυμάτων σε νεοπλάσματα ήπατος και πνεύμονα»

Έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή (2002-2004).

Από το 2004 εργάζεται στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία», όπου ολοκληρώνει την ειδικευσή του ως Ακτινολόγος καθώς επίσης ασκεί καθήκοντα Επιστημονικού Συνεργάτη
της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στον τομέα Οικονομικών της Υγείας.

Με την πολιτική ασχολήθηκε από πολύ νωρίς μέσα από τους κόλπους του μαθητικού κινήματος της δεκαετίας του ’90. Ως φοιτητής διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Ρουμανίας. Από το 2000 έως το 2005 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ως Υπεύθυνος για τον Τύπο και την Πολιτική Επικοινωνία. Από το 2002 μέχρι και σήμερα είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας. Από τον Μάιο του 2006 είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά. Από τον Μάρτιο του 2008 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις Ευρωεκλογές του 2009, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον όρισε επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στο νομό της Θεσπρωτίας.

Πηγή:http://www.odysseasnet.gr

Όνομα: ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Eπίθετο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Διεύθυνση:
Τρίπολη: Κων/νου Παλαιολόγου 1 & Τ. Σεχιώτη 32 (πρώην Κέννεντυ) Τ.Κ. 22100 Αθήνα: Χαρ. Τρικούπη 5 6ος όροφος Τ.Κ. 10678
τηλ.: 2710 - 235650
τηλ.: 210 - 3818561
Fax: 2710 - 235651
Fax: 210 - 3818564
Email: arkadia_odysseas@yahoo.gr
Website: http://www.odysseasnet.gr

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

>Με την πολιτική ασχολήθηκε από πολύ νωρίς μέσα από τους κόλπους του μαθητικού κινήματος της δεκαετίας του '90.

> Από το 2000 έως το 2005 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της, ως Υπεύθυνος για τον Τύπο και την Πολιτική Επικοινωνία.

>Το 2002 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγη, Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας. Το 2006 επανεκλέχθηκε πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος Αρκαδίας.

> Από τον Μάιο του 2006 είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά.

> Από τον Μάρτιο του 2008 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

>Στις Ευρωεκλογές του 2009, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον όρισε επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στο νομό της Θεσπρωτίας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΠΟΥΔΕΣ

> Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν τρία παιδιά.

>Κατάγεται από τη Μυγδαλιά Γορτυνίας, όπου τελείωσε το Δημοτικό.

>Έχει σπουδάσει Ιατρική και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Διοίκηση υπηρεσιών υγείας» από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

>Στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ολοκλήρωσε πρόσφατα τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Ιστορία της Επεμβατικής Ακτινολογίας: Ένα Εργαλείο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας».

>Έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή (2002-2004).

> Ασκεί καθήλοντα επιστημονικού Συνεργάτη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στον τομέα Οικονομικών της Υγείας.

>Από το 2004 εργάζεται στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία», όπου ολοκληρώνει την ειδικευσή του ως Ακτινολόγος.

> Από την έναρξη της ειδικότητας του μέχρι και σήμερα έχει στο ενεργητικό του πληθώρα ελευθέρων ανακοινώσεων σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια καθώς και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το «European Journal of Radiology».

> Στα πλαίσια του 35ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου στην Αθήνα, (ως μέλος ερευνητικής ομάδας), έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας εφαρμοσμένης έρευνας που αφορούσε μια νέα μέθοδο αντιμετώπισης νεοπλασμάτων ήπατος και πνεύμονα με τη χρήση των μικροκυμάτων (η πρώτη εφαρμογή στη Ελλάδα και μόνο στο συγκεκριμένο τμήμα επεμβατικής ακτινολογίας του νοσοκομείου «Σωτηρία»).

Πηγή: www.pasok.gr

Ειδήσεις: