Θετικές εξελίξεις για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του 12ου Δημοτικού και του Ειδικού Σχολείου της Τρίπολης

Θετικές εξελίξεις για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του 12ου Δημοτικού και του Ειδικού Σχολείου της Τρίπολης

Ιούνιος 02, 2009 - 12:41

Τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής, στο γραφείο του, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Μετά το τέλος αυτής της συνάντησης, έγιναν δηλώσεις από τους δύο πολιτικούς άνδρες. Πρώτος, μίλησε ο Νομάρχης ο οποίος είπε: «Κάναμε μία ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Αρκαδία συζητήσαμε τι ακόμα είναι να γίνει. Αναφερθήκαμε βεβαίως στα σχολεία που είχαν αμίαντο και τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί, λίγος χρόνος μένει ακόμα για το 6ο σχολείο στον συνοικισμό Κολοκοτρώνη.

Μιλήσαμε για το Μουσικό και το Πειραματικό που είναι δύο σχολεία πρωτοπόρα, δύο βιοκλιματικά σχολεία, που εμείς για το Πειραματικό είχαμε δουλέψει και είχε δεχθεί ο ΟΣΚ να μας φτιάξει και το Μουσικό μέσα από τα ΣΔΙΤ. Ήταν τύχη όμως και είναι τύχη που ο κ. Λυκουρέντζος βρίσκεται στο Υπουργείο, γιατί με τα ΣΔΙΤ αν θα το είχαμε σε 5 χρόνια, δεν μπορώ να το πω. Όμως, τα έργα δημοπρατήθηκαν, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και πολύ σύντομα θα έχουμε δύο πολύ σύγχρονα σχολεία.
Έχουμε ακόμα εκκρεμότητες με το 12ο Δημοτικό σχολείο, το Ειδικό σχολείο –στεγάζεται στο παλαιό κτήριο της Ακαδημίας- και έχουμε πρόβλημα και με τα νηπιαγωγεία της πόλης. Αυτή τη στιγμή έχουμε στη διάθεση μας οικόπεδα, για να φτιάξουμε το ένα από τα δύο σχολεία της Ακαδημίας. Μέχρι πρότινος, με είχαν ενημερώσει ότι υπήρχε η δυνατότητα να φτιάξουμε κα τα δύο σχολεία, το 12ο και το Ειδικό σχολείο. Όμως, κάποια στιγμή, δεν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τα οικόπεδα.
Το ΤΕΛ Λεωνιδίου ολοκληρώθηκε και την επόμενη σχολική χρονιά, θα λειτουργήσει. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχουμε μία συνάντηση με το Δήμο, ώστε να οριστικοποιήσουμε τα οικόπεδα και μετά ο Υπουργός θα στείλει ένα κλιμάκιο μηχανικών του ΟΣΚ, ώστε να δουν τα οικόπεδα και για να συνεργαστούμε για τη σύνταξη των μελετών. Ο ΟΣΚ έχει μελέτες, από τη στιγμή που εμείς ξέρουμε τον μαθητικό πληθυσμό, ξέρουμε πόσοι μαθητές είναι, μπορούν εύκολα να μας δώσουν κάποιες μελέτες, να προσαρμόσουμε τη δική μας, και τα έργα αυτά, δηλαδή το Ειδικό σχολείο, το 12ο και τα δύο νηπιαγωγεία, είναι ενταγμένα».
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Νομάρχη Αρκαδίας, κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, για την πολύτιμη συνεργασία μας και να τον επαινέσω διότι κάθε ευρώ το οποίο προορίζεται για τη σχολική στέγη, στην Αρκαδία, πιάνει τόπο. Οι χρηματοδοτήσεις που έχουν γίνει από τον ΟΣΚ στη Νομαρχία, τα έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στον κεντρικό προϋπολογισμό του ΟΣΚ, όπως είναι το Πειραματικό και το Μουσικό σχολείο, αλλά και τα τέσσερα έργα τα οποία ανέφερε ο κ. Νομάρχης, είναι βέβαιο ότι με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με την επίσπευση των διαδικασιών, θα φτάσουμε σε αίσιο αποτέλεσμα.
Μετά την σύσκεψη του κ. Νομάρχη με τον Δήμαρχο Τριπόλεως για την οριστικοποίηση των οικοπέδων, συνεργείο του ΟΣΚ θα συνεργαστεί με τον κ. Νομάρχη και τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να προχωρήσουμε με ταχύτητα στην μορφοποίηση, οριστικοποίηση των υφιστάμενων μελετών, από την πλευρά του ΟΣΚ, πάνω στις απαιτήσεις που θα έχουν τα συγκεκριμένα οικόπεδα. Έτσι να πάμε με ταχύτητα κατά τη διάρκεια του θέρους στην ένταξη - δημοπράτηση –ανάδειξη αναδόχου και να προχωρήσουμε για την κατασκευή και των 4 νέων σχολικών συγκροτημάτων. Θέλω να επαινέσω τον κ. Νομάρχη για το γιγαντιαίο έργο στις υποδομές σχολικής στέγης το οποίο έχει εκτελέσει και με το οποίο στηρίζει τις προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση στην ανάπτυξη υποδομών έτσι ώστε τα παιδιά μας να σπουδάζουν σε σύγχρονες σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί να μπορούν κάτω από άριστες συνθήκες, να εκτελούν τα καθήκοντα τους και η Πολιτεία να έχει την υπερηφάνεια ότι προσφέρει μία νέα γενιά σχολικών μονάδων, βιοκλιματικών, φιλικών προς το περιβάλλον».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: