Ημεριδα για την ασφάλεια στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα υψηλού κινδύνου

Ημεριδα για την ασφάλεια στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα υψηλού κινδύνου

Δεκέμβριος 01, 2009 - 14:54

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με θέμα «Ασφάλεια στις επιχειρήσεις και κυρίως στα καταστήματα υψηλού κινδύνου».

Τα μέλη του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, Αστυνόμο Α’ κ. Χρήστο Γιαννακόπουλο, για του κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά και για τους τρόπους αποτελεσματικής πρόληψης και καταστολής τους.

Ο κ. Αντώνης Μαλλιάρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, ευχαρίστησε θερμά για την ανταπόκριση και την παρουσία τους τον Αστυνομικό Διευθυντή Αρκαδίας Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Αναγνωστόπουλο, την αντιπροσωπεία των αξιωματικών και τον Διοικητή Ασφάλειας κ. Χρήστο Γιαννακόπουλο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και έδωσε έμφαση στην ασφάλεια: «η ασφάλεια της επιχείρησης επιβάλλεται και είναι η ελάχιστη υποχρέωση κάθε επιχειρηματία απέναντι στον εαυτό του. Η διαχείριση των κινδύνων, στους οποίους μια επιχείρησή είναι εκτεθειμένη και η πρόληψη, είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία πριν από την εκδήλωση του προβλήματος»

Ο κ. Γιαννακόπουλος, κατά την εισήγησή του, μίλησε για το φαινόμενο της εγκληματικότητας και τις νέες μορφές εγκλημάτων, που αφορούν άμεσα τους επιχειρηματίες όπως οικονομικές απάτες, πλαστογραφίες ληστείες και κλοπές. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των σύγχρονων εγκλημάτων είναι η τεχνογνωσία στο διαδίκτυο, η οποία βοηθά να μην αφήνουν ίχνη εντοπισμού.

Επισήμανε ότι «η μεγαλύτερη ζημιά είναι η ηθική βλάβη που υφίσταται το θύμα. Γι’ αυτό καλύτερη θεραπεία για την καταστολή είναι η πρόληψη. Πρέπει να επενδύσετε στην πρόληψη». Αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι σήμερα ο εγκληματίας είναι εφοδιασμένος με σύγχρονα όπλα, προέτρεψε τους παρευρισκομένους να είναι πολύ προσεκτικοί στις αντιδράσεις τους, γιατί δεν γνωρίζουν τι είδους εγκληματία έχουν απέναντί τους.

Στη συνέχεια της εισήγησής του ο κ. Γιαννακόπουλος έδωσε στους παρευρισκομένους κάποιες πολύ σημαντικές πρακτικές συμβουλές για την ασφάλεια τη δική τους και της επιχείρησής τους, ενώ μετά το πέρας της εισήγησης απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των επιχειρηματιών.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα παρουσιάσει σύντομα ένα αφιέρωμα στο περιοδικό του «ΕΠΙ», το οποίο θα επικεντρώνεται ακριβώς σε αυτές τις χρήσιμες πρακτικές συμβουλές που θα πρέπει να εφαρμόζει κάθε επιχείρηση για την ασφάλειά της.

Ειδήσεις: