Ετοιμάζεται η ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ

Ετοιμάζεται η ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ

Νοέμβριος 12, 2009 - 12:37

Στο νέο ρόλο, την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες, αναφέρθηκε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ, βουλευτή Λάρισας, Αστέριου Ροντούλη.

Η Υπουργός αφού αναφέρθηκε στις δράσεις ανάληψης αποζημιώσεων κατά την περίοδο 2008-2009 και στις επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας στην Ε.Ε., επανέλαβε τη θέση του ΥΠ.Α.Α.Τ για την ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ πάνω σε βάσεις που να εξασφαλίζουν πλήρως ότι η όλη λειτουργία του συμβιβάζεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Στόχος της Κυβέρνησης» τόνισε η κ. Μπατζελή «η δίκαιη και όσο το δυνατόν ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων, η επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε επιπλέον αίτια και τομείς, ο προσδιορισμός νέων ή συμπληρωματικών με τον υπάρχοντα μηχανισμό πηγών χρηματοδότησης αλλά και η εξισορρόπηση της ανταποδοτικότητας, που σήμερα δεν εξασφαλίζεται».

Επίσης, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σύσταση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία του νέου πλαισίου λειτουργίας του σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: