Τατούλης

Ερώτηση στη Βουλή- Απλήρωτοι από πέρυσι το καλοκαίρι είναι εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακό σταθμό της Τρίπολης!

Ερώτηση στη Βουλή- Απλήρωτοι από πέρυσι το καλοκαίρι είναι εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακό σταθμό της Τρίπολης!

Μάιος 06, 2009 - 10:29

Τι μέτρα θα ληφθούν για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων συγκεκριμένου βρεφονηπιακού Σταθμού στην Τρίπολη ζητά να μάθει με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Περισσότερα από είκοσι χρόνια λειτουργεί στην Τρίπολη ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ίδρυμα Βοσυνιώτη» καλύπτοντας σοβαρές κοινωνικές ανάγκες των εργαζομένων. Από το 1987 (σχετ. Π.Δ. ΦΕΚ Β΄ 231/7-5-1987) το Ίδρυμα, το οποίο επιχορηγείται εξ ολοκλήρου από το δημόσιο, υπήχθη στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.
Εκεί φιλοξενούνται εβδομήντα περίπου παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών ως δυόμισι χρόνων σε φιλικό περιβάλλον, εναρμονισμένο με τις σύγχρονες προδιαγραφές διαπαιδαγώγησης και φροντίδας, συμβάλλοντας στην προετοιμασία τους για τα επόμενα βήματα της ζωής τους.
Το σημαντικό και αδιαμφισβήτητο αυτό έργο που επιτελείται στο χώρο αυτό, στέκει μετέωρο τα τελευταία χρόνια, αφού τα χρήματα της Νομαρχίας, από τα προνιακά της προγράμματα, δεν επαρκούν για την ομαλή λειτουργία του Σταθμού.
Οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση αφού έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο του 2008.
Απαιτείται άμεσα κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων, ώστε να βρεθεί οριστική λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σταθμού. Η υπαγωγή στο Δήμο Τρίπολης, μέσα από νόμιμες διαδικασίες, είναι μια πρόταση για την εξασφάλιση βιώσιμης λύσης.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Τι μέτρα θα ληφθούν για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του εν λόγω Σταθμού;

• Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση ικανή και αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σταθμού;

• Εξετάζεται η προώθηση λύσης υπαγωγής του Σταθμού στο Δήμο Τρίπολης;»
Πηγή: Αρκαδικέσ Ειδήσεις

Ειδήσεις: