Εποικοδομητική Συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων με τον τ. Υπουργό κ. Νάσο Αλευρά

Εποικοδομητική Συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων με τον τ. Υπουργό κ. Νάσο Αλευρά

Δεκέμβριος 09, 2009 - 23:43

Κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης το Προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, έγινε δεκτό από τον τ. Υπουργό κ. Νάσο Αλευρά, στο Γραφείο του στην Αθήνα, όπου ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γ. Ζαραφέτας, ανέπτυξε τους σκοπούς της ίδρυσης της Ένωσης, καθώς και το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα και τις νέες δραστηριότητες που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζαραφέτας τόνισε ότι η Πανελλαδική Ένωση είναι ένας μεγάλος σωματειακός χώρος που ιδρύθηκε με σκοπό να αναδεικνύει τα τοπικά θέματα της Αρκαδίας, που αποβλέπουν στην ανάπτυξη της περιοχής, όπως είναι ο Θρησκευτικός Τουρισμός με την ανάδειξη των Ιερών Μονών του Πάρνωνα, το Αρκαδικό Παραδοσιακό Γλέντι, που πηγάζει από τον θεό Πάνα και γενικά προβάλλοντας το Αρκαδικό Ιδεώδες.
Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και ο αγώνας και οι προσπάθειες τις οποίες κάνει η Ένωση για την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με σκοπό την αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης σε Πανεπιστημιακό, πράγμα που επιτείνει η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με την συνεχή υποβίβαση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλεται από τον αγανακτισμένο λαό της Αρκαδίας καθώς και από όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αρκαδίας.
Εξάλλου η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων δραστηριοποιείται και στον γενικότερο κοινωνικό τομέα όπου οργάνωσε ημερίδα για τα ναρκωτικά, την μάστιγα του αιώνα, με συμμετοχή εξαίρετων πανεπιστημιακών και άλλων ειδικών επιστημόνων.
Επίσης – τόνισε ο κ. Πρόεδρος – ότι αίσθηση έχουν προκαλέσει οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσε η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων εγγράφως στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανάπλαση της Πλατείας Άρεως, οι οποίες ελήφθησαν σοβαρά υπ΄όψη κατά την σύνταξη της σχετικής μελέτης.
Πέραν τούτων ο τ. Υπουργός κ. Νάσος Αλευράς, ενημερώθηκε και για τους προγραμματισμούς των ενεργειών της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων στο άμεσο μέλλον, για τις οποίες ζητήθηκε η υποστήριξή του, όπως και για την πρόταση, η οποία έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για επαναφορά της έδρας των Περιφερειακών Νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η οποία είναι το Κέντρο της Πελοποννήσου και κακώς η έδρα αυτή έφυγε από τον φυσικό της χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη συζήτηση με τον τ. Υπουργό κ. Νάσο Αλευρά διεξήχθη μέσα σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα, που επέτρεψε έναν γόνιμο και παραγωγικό διάλογο κατά τον οποίο αντηλλάγησαν γενικότερα απόψεις και έγιναν ενδιαφέρουσες υποδείξεις και προτάσεις.
Ο κ. Ν. Αλευράς, αφού συνεχάρη το προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων για τις δραστηριότητες τις οποίες αναπτύσσει, πρότεινε, για την επιτυχία των αγώνων της Ένωσης και για το καλό της Αρκαδίας, όλες αυτές οι κινήσεις να τύχουν της στήριξης όλου του πολιτικού κόσμου της Αρκαδίας, πράγμα που πρέπει να επιδιωχθεί ιδιαίτερα και «εμένα να με υπολογίζετε ότι θα είμαι μαζί σας» συμπλήρωσε.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: