Επιμένει για λύση εντός της επαρχίας Μαντινείας ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και προχωρά σε νέα διακήρυξη!!!

Επιμένει για λύση εντός της επαρχίας Μαντινείας ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και προχωρά σε νέα διακήρυξη!!!

Ιούνιος 03, 2009 - 16:18

Σχεδόν τέσσερις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Αρκαδίας, που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης. Κατά διαστήματα επικράτησε ένταση, αφού στην συνεδρίαση ήταν παρόντες κάτοικοι από τον συνοικισμό Φιλικών, από το Δήμο Λεβιδίου και από το «Καλογερικό».

Ύστερα από εξαντλητική συζήτηση, τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα ο Σύνδεσμος να προχωρήσει σε νέα διακήρυξη, κάνοντας δημόσια πρόσκληση σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδών να προσφέρουν τις εκτάσεις τους, είτε για να ενοικιαστούν είτε για να αγοραστούν, με σκοπό ένα εγκατασταθεί η λειτουργία δεματοποιητή και η αποθήκευση δεμάτων για τα σκουπίδια όλης της Αρκαδίας. Αυτό σημαίνει ότι κηρύσσεται άγονη η προηγούμενη διακήρυξη, από την οποία είχαν προκριθεί δύο θέσεις, μία στο «Πλάτωμα» και μία στην «Παναγίτσα» Λεβιδίου.
Επίσης, τέθηκε σε μυστική ψηφοφορία, ανάμεσα στα μέλη του Συνδέσμου, για το αν πρέπει η νέα διακήρυξη να ψάχνει οικοπεδικές εκτάσεις μόνο στην επαρχία Μαντινείας ή σε ολόκληρη την Αρκαδία. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 11 ψήφοι υπέρ της επαρχίας Μαντινείας και μόλις τρεις ψήφοι υπέρ της Αρκαδίας. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι και στη νέα διακήρυξη θα γίνει πρόσκληση για εκτάσεις εντός της επαρχίας Μαντινείας.
Οι υπόλοιποι όροι της νέας διακήρυξης αναμένεται να οριστικοποιηθούν, αφού πρώτα γίνουν προτάσεις από όλα τα δημοτικά συμβούλια του νομού Αρκαδίας.
Τέλος, έγινε σαφές ότι στη νέα διακήρυξη θα τεθούν όροι τέτοιοι που θα αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο ο δεματοποιητής να πάει στην ευρύτερη περιοχή του «Πλατώματος», εκεί που λειτουργεί ο σκουπιδότοπος, τα τελευταία περίπου 30 χρόνια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Αρκαδίας Αλέξανδρος Κοτσιάνης τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον της εγκατάστασης δεματοποιητή στο «Πλάτωμα».

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: