Δραστική Μείωση προσλήψεων στο Δημόσιο

Δραστική Μείωση προσλήψεων στο Δημόσιο

Απρίλιος 14, 2009 - 18:48

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών προανήγγειλε από την Τρίπολη…

Επίσης, μίλησε για έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών και την αποφυγή της σπατάλης στο σύστημα προμηθειών των Νοσοκομείων, για αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και για τη διαμόρφωση νέου μισθολογίου για τους νεοπροσλαμβανόμενους

Το Σάββατο 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ στην Τρίπολη με θέμα : « Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα - Καινοτομία». Στην συνδιάσκεψη μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο που εφαρμόζεται και το σχέδιο αυτό είπε, στηρίζεται σε ξεκάθαρους και σημαντικούς πυλώνες που είναι πρώτον μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων κάτω από το 3% μέχρι το 2010 και περιορισμό του χρέους και γι΄αυτό σημείωσε θα χρειαστεί κόπος και θυσίες.
Ρεπορτάζ στις σελίδα 7 και 8.

Το Σάββατο 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ στην Τρίπολη με θέμα : « Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα - Καινοτομία».
Στην συνδιάσκεψη μίλησαν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος, η Βουλευτής Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, καθώς και ο τέως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν Δήμαρχος Λεωνιδίου Δημήτρης Τσιγκούνης. Επίσης παρέστησαν οι πολιτευτές του νομού Παναγιώτης Βαλασόπουλος, Χαράλαμπος Πισιμίσης και πλήθος άλλων τοπικών παραγόντων.
Πριν την έναρξη του κύριου μέρους της διασκέψεως η ΟΝΝΕΔ τίμησε τον Δήμαρχο Λεωνιδίου Δημήτρη Τσιγκούνη και τέως Πρόεδρο της οργάνωσης. Την αναμνηστική πλακέτα παρέδωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Η ανάγκη για διευκόλυνση της σύστασης μιας επιχείρησης τονίστηκε από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Παπανικολάου ο οποίος δήλωσε ότι «για την ίδρυση μιας επιχείρησης απαιτούμε μία αίτηση προς ένα και μόνο φορέα και σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης από τη Διοίκηση». Η πραγματική ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των δημοσίων υπηρεσιών θα συνδράμει αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, καταπολεμώντας ουσιαστικά την γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τους πολίτες της χώρας.
Η αναγκαιότητα για ύπαρξη ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ όλων των Κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Η περαιτέρω προώθηση της επιχειρηματικότητας, όχι μόνο στην τριτοβάθμια αλλά και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με την εισαγωγή της στην εκπαίδευση, μέσω του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι ιδιαιτέρως σημαντική.
Και πρόσθεσε: «εμείς οι νέοι της ΟΝΝΕΔ λέμε όχι στα ευκαιριακά κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες και απαιτούμε την ύπαρξη ορθολογιστικών και διαχρονικών πολιτικών που θα δίδουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους νέους επιχειρηματίες και όχι μόνο στους ημέτερους, σε εκείνους που δημιούργησαν τις προηγούμενες δυο δεκαετίες ότι όραμα για το νέο είναι ο διορισμός στο δημόσιο, απαντάμε με τη δημιουργικότητα, την έμπνευση, τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας μέσα από την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».
Ως προς τις επερχόμενες Φοιτητικές και Σπουδαστικές εκλογές και Ευρωεκλογές ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι και φέτος η μεγάλη νικήτρια και ότι οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ θα είναι στην πρώτη γραμμή στην μάχη των Ευρωεκλογών γεμάτοι δύναμη ζωντάνια και διάθεση για προσφορά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι εμείς κρινόμαστε βάση των προτάσεων μας που διαχρονικά καταθέτουμε στους νέους και την κοινωνία.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανικολάου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επιτυχία της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο του YEPP και επεσήμανε: «Στο συνέδριο αυτό συζητήθηκε και ελήφθη απόφαση σε σχέση με την αίτηση της νεολαίας από τα Σκόπια, του κόμματος της VMRO (κυβερνών κόμμα του κου Γκρουέφσκι) για να γίνουν τακτικά μέλη του ΥΕΡΡ.
Στην αίτηση δε της οργάνωσής τους με έμφαση διευκρίνιζαν ότι προέρχονται από το κράτος «Μακεδονία». Σας ενημερώνουμε, ότι με συντονισμένες προσπάθειες της ελληνικής αντιπροσωπείας (ΟΝΝΕΔ), η αίτηση τους καταψηφίστηκε. Ακολούθησε μάλιστα ένσταση της γερμανικής νεολαίας, και ακολούθησε δεύτερη μυστική ψηφοφορία για το ίδιο θέμα (για πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο στο ΥΕΡΡ), όπου και πάλι δικαιωθήκαμε με μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Αρχικά, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι είναι χαρούμενος, γιατί «η συνάντηση αυτή γίνεται στον τόπο καταγωγής μου. Μπορεί να ζω στην Αθήνα, αλλά είμαι υπερήφανος που οι ρίζες μου βρίσκονται εδώ, στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στο Βλαχοράφτι της Γορτυνίας».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ: «Η κρίση όμως ανέδειξε σημαντικές αλήθειες και για την ελληνική οικονομία. Το υψηλό δημόσιο χρέος και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, που αποδυναμώνουν σήμερα τις αντοχές της οικονομίας μας απέναντι στην κρίση, οφείλονται στα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος. Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, η Ελλάδα δεν προχώρησε στις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούσαν όλες οι άλλες χώρες της σημερινής ευρωζώνης. Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τριπλασίασαν το δημόσιο χρέος και μας το παρέδωσαν στο 100% του ΑΕΠ το 2004. Απέτυχαν να βάλουν σε τάξη την οικονομία και να αντιμετωπίσουν τις αιτίες που παράγουν και αυξάνουν το έλλειμμα. Δεν τόλμησαν να υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικής βάσης της οικονομίας μας. Ο Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ περιορίστηκαν στο να αναπαράγουν ένα άρρωστο, κρατικοδίαιτο μοντέλο ανάπτυξης. Ένα μοντέλο που κατέπνιγε την επιχειρηματικότητα και στραγγάλιζε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Που είχε καταστήσει την οικονομία μας δέσμια της γραφειοκρατίας και των συντεχνιακών συμφερόντων. Σπατάλησαν πακτωλό κοινοτικών πόρων, μέσα από 3 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις βασικές υποδομές της χώρας μας. Τον καιρό που όλες οι άλλες χώρες δημιουργούσαν ευρυζωνικά δίκτυα, η Ελλάδα δεν κατάφερε να αποκτήσει ούτε καν ένα σύγχρονο εθνικό οδικό δίκτυο. Αυτή ήταν η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί, οι ίδιοι άνθρωποι, έρχονται τώρα να μας πουν ότι κατέχουν τις μαγικές λύσεις για την έξοδο από την κρίση».

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ: «Ο πρώτος αφορά τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων κάτω από το 3% μέχρι το 2010 και τον περιορισμό του χρέους. Είναι ένας στόχος δύσκολος. Θα χρειαστεί κόπο και θυσίες. Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή, παρά να τον πετύχουμε. Και είμαστε αποφασισμένοι να τον πετύχουμε, με τον τρόπο που αρμόζει στη φιλοσοφία και στις αρχές της Κυβέρνησης και της Παράταξής μας. Ρίχνοντας το βάρος στην περιστολή των δημοσίων δαπανών και στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Όχι στις πλάτες των πολιτών και των επιχειρήσεων, με την επιβολή νέων φόρων. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα. Συνοπτικά:
τη μείωση των ελαστικών δαπανών του δημοσίου κατά 10%
τον περιορισμό του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς οι προσλήψεις φέτος θα είναι 12.000 έναντι 22.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο
τον περιορισμό του αριθμού των δημοσίων οργανισμών, την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων οικονομικής διαφάνειας και την επιβολή πλαφόν στους μισθούς των επικεφαλής τους
τον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών και την αποφυγή της σπατάλης στο σύστημα προμηθειών των Οργανισμών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
την εξοικονόμηση πόρων, μέσω της υιοθέτησης της μεθόδου leasing στις κρατικές προμήθειες
την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ,
την έναρξη διάλογου με την ΑΔΕΔΥ, με στόχο τη διαμόρφωση νέου μισθολογίου στο δημόσιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, που θα ισχύσει από το 2010.
Ο δεύτερος άξονας είναι η στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών και η θωράκιση της απασχόλησης. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή συμπολίτες μας που χρειάζονται πραγματικά τη βοήθεια του κράτους για να τα βγάλουν πέρα. Και γι’ αυτούς, μέσα από το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, έχουν ήδη διατεθεί 450 εκατ. ευρώ. Σε δράσεις όπως η καταβολή του Έκτακτου Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνταξιούχους, ανέργους και Άτομα με Αναπηρία. Επίσης, η χορήγηση επιδόματος στεγαστικού δανείου σε δικαιούχους του ΕΚΑΣ και επιδοτούμενους ανέργους.
Το τρίτο μέρος του σχεδίου μας αφορά τη στήριξη της ανάπτυξης απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης.
Είμαστε από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης, που αναλάβαμε δράση για να προστατέψουμε τους καταθέτες, όταν άλλοι είτε δεν είχαν αντιληφθεί, είτε προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή παγκόσμια κρίση.»

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ: «Ξέρω ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια είναι ιδιαίτερα έντονη στους νέους ανθρώπους. Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς αγωνιάτε για το αύριο. Για την επαγγελματική σας αποκατάσταση, για τη σταδιοδρομία σας σε ένα περιβάλλον που φαίνεται σήμερα δυσοίωνο, σκοτεινό. Όμως, η επόμενη ημέρα, αργά ή γρήγορα, θα έρθει. Και θα ανήκει σε σας. Σε μας ανήκει η υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι θα είναι καλύτερη. Για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτό αποτελεί συνείδηση. Αποτελεί ευθύνη και δέσμευση. Γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, ακόμη ταχύτερα, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Έχουμε χρέος να προχωρήσουμε, μαθαίνοντας ακόμα και από τα δικά μας λάθη. Και θα το κάνουμε, με τη δύναμη που μας δίνετε εσείς. Μη σταματάτε ποτέ να μας κρίνετε. Μη σταματάτε ποτέ να διεκδικείτε το μέλλον που σας αξίζει».

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: