Διήμερο στην Αρκαδία για τον Γιώργο Παπανδρέου

Διήμερο στην Αρκαδία για τον Γιώργο Παπανδρέου

Ιανουάριος 04, 2010 - 13:16

Την Παρασκευή το απόγευμα στην πλατεία του ορεινού χωριού Ελληνικό της Αρκαδίας έφθασε το πρωθυπουργικό ζεύγος για να περάσει ένα διήμερο χαλάρωσης.

Λίγη ώρα αργότερα το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο στον παραδοσιακό ξενώνα «Ελαιών». Μαζί με τον Γιώργο και την Άντα Παπανδρέου ήταν και ένα φιλικό τους ζευγάρι. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος το διάστημα που κάθισε στους κοινόχρηστους χώρους του ξενώνα είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με όλο το προσωπικό, αλλά και τους επισκέπτες που έμεναν εκεί.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους ήταν καθαρά ιδιωτική και τα μοναδικά πολιτικά πρόσωπα που είχαν την ευκαιρία να τον συναντήσουν και να μιλήσουν μαζί του το διάστημα της παραμονής του ήταν ο δήμαρχος Τρικολώνων, όπου ανήκει το χωριό Ελληνικό, Γ. Μπαρούτσας, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος, ως γνωστόν, κατάγεται από την περιοχή και αυτές τις ημέρες βρισκόταν εκεί με την οικογένεια του. Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε τυχαία στο χωριό με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τα είπαν για λίγα λεπτά στο δρόμο. Με το δήμαρχο της περιοχής ο Γ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την ανάπτυξη του «αγροτουρισμού» στην περιοχή, καθώς επίσης και να ενημερωθεί για το έργο της δημαρχίας στον τομέα αυτό. «Τέτοιοι δήμαρχοι αποτελούν καλό παράδειγμα» φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου μόλις πληροφορήθηκε το έργο του Γ. Μπαρούτσα, ο οποίος το Σάββατο το βράδυ του έκανε το τραπέζι στην οικία του στη γειτονική Καρύταινα.

Το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός διέσχισε το φαράγγι του ποταμού Λούσιου μαζί με άλλους εκδρομείς. Ο χρόνος που χρειάζεται κανείς για να διασχίσει το συγκεκριμένο φαράγγι από την Αρχαία Γόρτυνα μέχρι το μοναστήρι του Αγιάννη του Προδρόμου απαιτεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες πεζοπορία. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο Γ. Παπανδρέου ρωτούσε και για το δυστύχημα που είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια στην περιοχή.