Δημήτρης Κωστόπουλος: «Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα των αποτελεσμάτων και να κάνει φοβερές διορθωτικές κινήσεις»

Δημήτρης Κωστόπουλος: «Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα των αποτελεσμάτων και να κάνει φοβερές διορθωτικές κινήσεις»

Ιούνιος 11, 2009 - 02:12

Το βράδυ των εκλογών, δηλώσεις έκανε και ο κ,. Δημήτρης Κωστόπουλος ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με το κόμμα της ΝΔ, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Θα επαναλάβω αυτό που επί σειρά ημερών είπα και στα ΜΜΕ και στους κατοίκους της Αρκαδίας. Πρώτον, επειδή προεβλέπετο μεγάλη αποχή, που βλέπουμε ότι ξεπερνά το 50% στην Αρκαδία, δεν είναι εύκολο να δεις τι ψηφίζει ο Ελληνικός λαός. Δεύτερον, πρέπει να λάβουμε υπόψην μας ότι η ΝΔ κυβερνάει πέντε χρόνια και τρεις μήνες και επομένως έχει πράγματι δυσαρεστημένους και αγανακτισμένους οπαδούς. Ως αποτέλεσμα λοιπόν έχουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει πανελληνίως και Αρκαδικά κανένα ποσοστό. Η ΝΔ έχει χάσει αρκετό ποσοστό, δεν είναι όμως αυτό το ποσοστό το οποίο προέβλεπαν. Οι δυσαρεστημένοι έφυγαν κατά ένα τμήμα προς το ΛΑΟΣ, πατριώτη μας τον Καρατζαφέρη και κατά ένα άλλο τμήμα, δεν πήγαν να ψηφίσουν.
Άρα, καταλήγω ότι βεβαίως η ΝΔ, η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα των αποτελεσμάτων. Πρέπει από αύριο το πρωί να κάνει φοβερές διορθωτικές κινήσεις και στον τομέα των διαθρωτικών αλλαγών και στον τομέα των προσώπων ακόμη. Επίσης, πρέπει ο Ελληνικός λαός να κατανοήσει ότι η ΝΔ είναι εκείνη η οποία μπορεί να λύσει τα προβλήματα, διότι –όπως βλέπετε- το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύεται. Και δεν το εμπιστεύεται διότι δεν έχει ούτε πρόγραμμα και ο Πρόεδρος του έκανε το λάθος να μιλάει επί παντός επιστητού, να δίνει ευχάριστες λύσεις, χωρίς να την τεκμηριώνει.»
Ως οικονομολόγος είπε: «Πιστεύω απόλυτα ότι το οικονομικά πρόβλημα είναι πρόβλημα νοικοκυρέματος. Και στον τομέα γειτονικότερα του Υπουργείου Οικονομίας και στον τομέα της φοροδιαφυγής και κυρίως στον τομέα υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πρέπει στην Ελλάδα να διευκολύνουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία – επαγγελματία να επενδύσει, να παράξει, γιατί αυτός θα μας δώσει πλούτο, θέσεις εργασίας και κατ΄επέκταση θα μας δώσει φόρους που τους έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Η απλοποίηση των διαδικασιών, η ειλικρίνεια προς τους επιχειρηματίες, η φοροδιαφυγή, δεν μιλάω για τον μικρό επιχειρηματία, μπορεί να φοροδιαφεύγει, αλλά δεν είναι η μεγάλη φοροδιαφυγή από εκεί, είναι τα τρία βασικά τα οποία αφορούν δομικές αλλαγές και πρέπει να προχωρήσουν.
Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να εφαρμοστούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Πέρα από τους ελέγχους που μπορεί να κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, πρέπει να υπάρξει μία αντικειμενοποίηση των ανθρώπων που ζουν πλούσια, με τις βίλες, το βοηθητικό προσωπικό, με τις πισίνες, τα σκάφη, τα αυτοκίνητα, τα ταξίδια και δηλώνουν όσο δηλώνει ένας μικροεπαγγελματίας ή ένας μικρός υπάλληλος. Γι’ αυτούς λοιπόν πρέπει να υπάρξει αντικειμενικό κριτήριο και δεύτερο να ελεγχθούν κατά κόρον.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: