ΔΕΗ: «Καμία ένσταση δεν έχει υποβληθεί για τον διαγωνισμό σχετικά με τη μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη»

ΔΕΗ: «Καμία ένσταση δεν έχει υποβληθεί για τον διαγωνισμό σχετικά με τη μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη»

Αύγουστος 22, 2009 - 12:01

Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων , αναφορικά με τον εν εξελίξει διαγωνισμό για τη Μονάδα 5 στη Μεγαλόπολη, η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

- Όπως συμβαίνει σε κάθε διαγωνισμό της Επιχείρησης, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ακολουθήθηκαν κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονται στη σχετική Διακήρυξη.
- Όλα τα σχετικά δεδομένα συμπεριλαμβανομένων και των ανακοινωθέντων τεχνικών στοιχείων, λαμβάνονται υπόψη στον αλγόριθμο αξιολόγησης, προκειμένου να αναδειχθεί ο μειοδότης.
- Σε αυτόν τον αλγόριθμο, ο οποίος περιγράφεται λεπτομερέστατα στη Διακήρυξη και ήταν ήδη γνωστός σε όλους τους συμμετέχοντες πολύ πριν υποβάλουν τις προσφορές τους, όπως εξάλλου γίνεται και σε παρόμοιες περιπτώσεις, ΔΕΝ προβλέπεται να λαμβάνεται υπόψη η αναθεώρηση των ετησίων δόσεων συντήρησης.

- Πρέπει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη Διακήρυξη και ιδίως για το υπόψη θέμα όχι μόνο δεν έχει υποβληθεί ένσταση από τους συμμετέχοντες αλλά αυτοί με σχετική δήλωση τους, που υποβλήθηκε μαζί με την προσφορά τους, έχουν αποδεχθεί ανεπιφύλακτα όλους ανεξαιρέτως τους όρους της Διακήρυξης. Συνεπώς, τα αναφερόμενα σε σημερινό δημοσίευμα (Τρίτη 18.8.2009)για «παράλειψη της αναθεώρησης των τιμημάτων της Μακροχρόνιας Συντήρησης» δεν είναι ορθά και προφανώς αποσκοπούν στη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων εις βάρος της Επιχείρησης και των στελεχών της.
- Τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση οι αναθέσεις έργων της ΔΕΗ δεν γίνονται με «υποκειμενικά κριτήρια», αλλά ακολουθώντας πιστά τις διαδικασίες, που έχουν θεσπισθεί για το σκοπό αυτό από την ίδια την Επιχείρηση και είναι γνωστές εγκαίρως και εγκύρως σε όλους τους συμμετέχοντες.
Η ΔΕΗ έχει ως βασική της αρχή την εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας για όλες τις διαδικασίες ανάθεσης έργων και τις δραστηριότητές της, παρέχοντας έγκυρη ενημέρωση προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και ιδιαίτερα προς τα ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιχείρηση πιστεύει ότι θα ήταν δημοσιογραφικά δεοντολογικά ορθό, οι δύο εφημερίδες, πριν από την δημοσίευση των δυσφημιστικών σε βάρος της Επιχείρησης κειμένων, να είχαν ζητήσει υπεύθυνη ενημέρωση από τα αρμόδια στελέχη της για το θέμα του Διαγωνισμού στη Μεγαλόπολη- κάτι που, δυστυχώς, δεν έπραξαν.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις