Για παρασκήνιο μιλούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ σχετικά με την νέα μονάδα στην Μεγαλόπολη.

Για παρασκήνιο μιλούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ σχετικά με την νέα μονάδα στην Μεγαλόπολη.

Ιούλιος 20, 2009 - 12:08

Στην μέση του καλοκαιριού, την στιγμή που όλοι μας παραδοσιακά απολαμβάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές γίνονται πάντα όλες οι πονηρές και οι παρασκηνιακές κινήσεις.
Έτσι και ο κ. Αθανασόπουλος-μισθωτός των 400.000 ευρώ - ακριβώς στα μέσα του καλοκαιριού και εντελώς στα μουλωχτά βγαίνει και δημιουργεί νέα δεδομένα με δηλώσεις του.
Και λέω δηλώσεις του γιατί πρίν από λίγες μέρες το Δ.Σ. της ΔΕΗ έχει πάρει διαφορετικές αποφάσεις. Τις δηλώσεις αυτές μπορείτε να τις διαβάσετε λεπτομερώς στο blog της ΔΑΚΕ ΕΤΕ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Για όσους δεν ξέρουν τον κ.Αθανασόπουλο σίγουρα αυτές οι δηλώσεις για ακύρωση του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΗ και ειδικότερα για την ακύρωση της 5ης μονάδας στην μεγαλόπολη έκαναν πάταγο.

Για εμάς τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ και τους συνδικαλιστές όμως δεν μας κάνουν καμία εντύπωση, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ποιός ειναι ο κ.Αθανασόπουλος και ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί.
Είναι απόλυτα σαφές για εμάς οτι οι δηλώσεις του αλλά και γενικότερα όλες οι κινήσεις του εξυπηρετούν τις τσέπες των ιδιωτών , τα σχέδια των ανταγωνιστών της ΔΕΗ και όχι το μέλλον της εοιχείρησης που είναι πρόεδρος.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου για την πυρηνική ενέργεια γιατί είναι εντελώς αστείο και σκέτο πυροτέχνημα.
Ειδικότερα για την μονάδα της Μεγαλόπολης θα σας παρουσιάσω κάποια στοιχεία για να καταλάβετε όλοι ποιό είναι το παρασκήνιο...

Η 5 μονάδα με καύσιμο Φ.Α. που έπρεπε ήδη να κατασκευάζεται στην Μεγαλόπολη είναι ένα έργο που θα ωφελήσει και την χώρα γιατί θα δώσει λύση στο μεγάλο προβλημα της στήριξης του νότιου συστήματος αλλά και την περιοχή της Μεγαλόπολης γιατί η λειτουργία της είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το οριστικό κλείσιμο των παλαιών και ρυπογόνων μονάδων 1 & 2.
Έτσι η περιοχή της Μεγαλόπολης κρατάει εδώ εργατικό δυναμικό και δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν την πόλη εκατοντάδες συμπολίτες μας αλλά και το περιβάλλον θα ωφεληθεί αφού οι ρύποι είναι σημαντικά μικρότεροι. Ο σχεδιασμός αυτός έγινε πρίν 5-6 χρόνια και ήταν αποτέλεσμα δυναμικής διεκδίκησης από το σύνολο των εργαζομένων και κυρίως από όλους εμάς που βλέπαμε μπροστά και ξέραμε τι μας περιμένει!

Για να λειτουργήσει η μονάδα αυτή χρειάζεται να κατασκευαστεί ένας αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το καύσιμο από την κόρινθο ώς την μεγαλόπολη.
Με πιέσεις και οχλήσεις του συνδικάτου της μεγαλόπολης καταφέραμε να τρέξει πολύ το έργο στις φάσεις των μελετών και μάλιστα να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η κατασκευή του αγωγού αυτού είναι πρώτη προτεραιότητα.

Αυτή την στιγμή η ΔΕΣΦΑ που είναι υπεύθυνη διαβεβαιώνει με κάθε σιγουριά ότι ο αγωγός θα φτάσει στην Μεγαλόπολη μέσα στα χρονικά όρια που βάζει η ΔΕΗ.
Ο κ Αθανασόπουλος όμως επικαλείται την καθυστέρηση του αγωγού για να δικαιολογήσει την αναβολή κατασκευής της νέας μονάαδας!!!

Δεν μας λέει όμως..τι θα γίνει σε 2 χρόνια που πρέπει να κλείσουν οριστικά οι μονάδες 1 & 2 ??
Πως θα στηριχθεί το νότιο σύστημα ??? όλα αυτά μόνο με έναν τρόπο μπορούν να γίνουν... με την κατασκευή αντοίστιχης μονάδας από ιδιώτες!!!

Αυτό είναι το παρασκήνιο ...η μονάδα αυτή είναι επιβεβλημένη και θα γίνει... αν δεν την κάνει η ΔΕΗ θα την κάνει ιδιώτης!!
Αυτά είναι τα συμφέροντα του κ.Αθανασόπουλου και αυτές τις διαδικασίες ακολουθεί!!

Πηγή:http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com