Γιαννόπουλος Γιάννης (ΠΑΣΟΚ) - βιογραφικό

Γιαννόπουλος Γιάννης (ΠΑΣΟΚ) - βιογραφικό

Σεπτέμβριος 20, 2009 - 12:35

Ο Γιάννης Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα.

Είναι γυιός του Σπύρου Γιαννόπουλου και της Χρυσάνθης, το γένος Μπαμπή.

Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Μιχ. Ρόδη και έχουν δύο γιούς.

Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και αμέσως μπήκε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, απ’όπου αποφοίτησε το 1988. Αφού εργάστηκε στον τομέα της Πληροφορικής για μερικούς μήνες εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στις Διαβιβάσεις, στην Αθήνα και στη Χίο, από το 1989 έως το 1991.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση στο φοιτητικό και το νεολαιίστικο κίνημα, ως μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ. Καθ’όλη τη διάρκεια των σπουδών του εκλεγόταν εκπρόσωπος του έτους και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου και εκπρόσωπος στη Σύγκλητο του Ε.Μ.Π. Συμμετείχε σε τρία Πανσπουδαστικά Συνέδρια.

Ως μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ εκλέγεται δύο συνεχείς φορές στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας Νεολαίας της Αθήνας και εκλέγεται σύνεδρος στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1984.

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στις εκλογικές αναμετρήσεις του Νομού Αρκαδίας, στις βουλευτικές εκλογές και τις εκλογές για την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 στο Νομό Αρκαδίας. Το 2007 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας με το Ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Νομάρχη Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Εργάζεται ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα με ειδίκευση στη μηχανοργάνωση επιχειρήσεων, την υλοποίηση δικτύων και το Internet, τη μελέτη και κατασκευή λογισμικού και στα συστήματα αυτοματισμού για τη βιομηχανία.

Διετέλεσε Διευθυντής Οργάνωσης Παραγωγής βιομηχανικού συγκροτήματος επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στην περιοχή της Λιβαδειάς, στη Βοιωτία. Διατηρεί δικό του γραφείο.

Στα πλαίσια της ειδίκευσής του συμμετείχε άτυπα στις συνεδριάσεις για τον σχεδιασμό του Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ το 1995 και διετέλεσε Ειδικός

Συνεργάτης του Διοικητή του ΟΓΑ για θέματα πληροφορικής το καλοκαίρι του 1999.

Συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην αιχμή της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, προσανατολισμένος στις κατανεμημένες βάσεις δεδομένων, τις γλώσσες 4ης γενεάς και τα πληροφοριακά συστήματα. Διατηρεί κόμβο στο Διαδίκτυο και συμμετέχει σε ομάδες ανταλλαγής απόψεων τεχνικού αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα.

Πιστεύει ότι η τεχνολογία είναι το μέσο για τη διεύρυνση της επικοινωνίας, τη διάδοση της γνώσης και την καλύτερη εξυπηρέτηση του ανθρώπου. Οι τεχνικές γνώσεις και ειδικότερα η επιστήμη της πληροφορικής έχει ως ιδανικότερο σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής του πολίτη, γι αυτό και παραμένει κοινωνικά και πολιτικά ενεργός.

Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών δομών της χώρας, αλλά είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και γενικότερα των υπηρεσιών του σύγχρονου Κράτους.

Όνομα: ΙΩΑΝΝΗΣ
Eπίθετο: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Διεύθυνση:
Σολωμού και Μπόταση 9, 2ος όροφος Τ.Κ. 10682, Αθήνα
τηλ.: 2103306625
Fax: 2103306623
Email: yiannis@arkadianet.gr
Website: www.arkadianet.gr

Πηγή: www.pasok.gr

Ειδήσεις: