Βουλή – Συζήτηση για την ερώτηση Λυκουρέντζου σχετικά με τη μη εξόφληση των προμηθευτών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές

Βουλή – Συζήτηση για την ερώτηση Λυκουρέντζου σχετικά με τη μη εξόφληση των προμηθευτών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές

Φεβρουάριος 17, 2010 - 07:58

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου για τη μη εξόφληση των προμηθευτών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ τάξης Γυμνασίου. Ο κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος ζήτησε να μεταβιβάσει άμεσα η κυβέρνηση τους απαιτούμενους πόρους για τη χρηματοδότηση του προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, το οποίο σχεδίασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη χρηματοδότηση του οποίου πέτυχε μετά από διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η μη καταβολή από την κυβέρνηση της δαπάνης των 65 εκ. ευρώ, έχει ως συνέπεια να ζημιώνονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες προμήθευσαν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο βουλευτής Αρκαδίας επέμενε να αρχίσει άμεσα η εξόφληση αφού ήδη έχει γίνει η επεξεργασία του 85% των δελτίων πωλήσεων, όπως ανέφερε και ο παριστάμενος Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο οποίος ωστόσο δε δεσμεύτηκε για το χρόνο έναρξης εξόφλησης των προμηθειών.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση Καραμανλή αποφάσισε και υλοποίησε τη δωρεάν διανομή φορητών προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στις μαθήτριες και τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου από το τρέχον σχολικό έτος με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής σύγκλισης της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας με τα αντίστοιχα επίπεδα των άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρά το γεγονός ότι ήδη διετέθησαν περίπου 126.000 υπολογιστές με απόλυτα διαφανή διαδικασία μέσω αγορών των δικαιούχων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο σύνολο της χώρας, δεν έχουν εξοφληθεί οι προμηθευτές αφού η Κυβέρνηση δεν καταβάλει τους οφειλόμενους πόρους.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται
η αξιότιμη κ. Υπουργός:
Έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι και πότε θα μεταβιβαστούν στην εταιρία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. ώστε να διατεθούν εν συνεχεία για την εξόφληση των προμηθευτών ηλεκτρονικών υπολογιστών;»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: