Ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών μεταξύ των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Ισπάρτα της Τουρκίας

Ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών μεταξύ των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Ισπάρτα της Τουρκίας

Οκτώβριος 26, 2009 - 12:35

Επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο Επιμελητήριο Ισπάρτα της Τουρκίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterprise Europe Network, από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ισπάρτα της Τουρκίας ως συνέχεια των στενών επαφών και σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.

Με στόχευση σε ιδιαίτερους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, η αποστολή με εκπροσώπους τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Λουκά, το Γενικό Γραμματέα κ. Ηλία Τότση και το συνεργάτη του Επιμελητηρίου κ. Νίκο Μεγρέμη ακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα σε συναντήσεις και επαφές με επιχειρηματίες, οικονομικούς και τοπικούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής με στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη των επιχειρηματικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών.

Τονίζεται ότι στη διάρκεια των επαφών που είχε η αποστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τους Τούρκους επιχειρηματίες επετεύχθησαν σημαντικές επιχειρηματικές συνεργασίες.

Επιμελητηριακή αποστολή του Ισπάρτα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Στα πλαίσια της ανταλλαγής των επισκέψεων, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα υποδέχτηκαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας την Τουρκική αποστολή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων και η σημασία της ανάπτυξης των επιχειρηματικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Βασικός σκοπός των επιχειρηματικών αποστολών είναι να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων και στην ενθάρρυνση εμπορικών συνεργασιών.

Ο κ. Γιάννης Μπουντρούκας ανέπτυξε τις δράσεις του Επιμελητηρίου μας και τα εξαγωγικά μεγέθη των Αρκαδικών επιχειρήσεων προς τις άλλες χώρες.

Τη βεβαιότητά του ότι υπάρχει κοινή βούληση για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των μελών των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και της Ισπάρτα εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας, τονίζοντας ότι στόχο του Επιμελητηρίου αποτελούν η εξωστρέφεια των Αρκαδικών επιχειρήσεων και η προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου και της βιομηχανίας γενικότερα, μέσα στα πλαίσια των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας. «Το Επιμελητήριο Αρκαδίας προσπαθεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στο ζήτημα της εξωστρέφειας, μέσω διοργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών στο εξωτερικό, υποδοχής ξένων επιχειρηματικών αποστολών, συμμετοχής σε εκθέσεις του εξωτερικού. Η προώθηση της εξωστρέφειας των μελών γίνεται και μέσα από τις επαφές του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με ξένα Επιμελητήρια και άλλους επιχειρηματικούς φορείς».

Ο επικεφαλής της αποστολής, κ. Sukru Basdegirmen, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ισπάρτα, τόνισε τις ευκαιρίες που παρέχονται από τη δημιουργία ασφαλών επιχειρηματικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Τις επόμενες μέρες οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου συνόδεψαν την Τουρκική Αποστολή στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης όπου συναντήθηκαν με επιχειρηματίες, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για τη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών και την προώθηση των Αρκαδικών Προϊόντων στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network και του Ευρωεπιμελητηρίου υλοποιεί τη δράση «Ανάπτυξης του Εμπορίου και των Επιχειρηματικών Συνεργασιών με τα Επιμελητήρια της Τουρκίας»,σε συνεργασία με πέντε Ευρωπαϊκά Επιμελητήρια (Επιμελητήριο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, Επιμελητήριο Σιμπιού της Ρουμανίας, Επιμελητήριο Πρίντεζι της Ιταλίας και το Επιμελητήριο Νοτίου Οστρομπόθνιας της Φιλανδίας.

Ειδήσεις: