Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος των Ελλήνων Κυνηγών στην Τρίπολη

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος των Ελλήνων Κυνηγών στην Τρίπολη

Μάιος 07, 2009 - 16:25

Το Σάββατο 9/5/2009, ώρα 19:00, θα γίνει η πρώτη μεγάλη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών, στην Τρίπολη.  Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου θα είναι ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κώστας Μαρκόπουλος.

Στα πλαίσια της παραπάνω εκδήλωσης θα οργανωθεί μια φάλαγγα ΙΧ αυτοκινήτων που θα ξεκινήσουν από διάφορα σημεία της Αθήνας, του Πειραιά και βορειότερα.  Στην Κόρινθο θα συναντηθούν με αντίστοιχη φάλαγγα από την Πελοπόννησο και όλοι μαζί θα κινηθούν συντεταγμένα προς την Τρίπολη.
Τα αυτοκίνητά θα φέρουν αφίσες του ΚΕΚ και ο σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να προκληθεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και το θέμα να "παίξει" στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες.
Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη, όπου –μεταξύ άλλων- ανέφερε:
«Eμείς, Kυνηγοί, Ψαράδες, Aγρότες, Άνθρωποι της υπαίθρου, ριζωμένοι βαθιά στις Eλληνικές Παραδόσεις, εκ των πραγμάτων αναγκαστήκαμε να δράσουμε όταν οι Πολιτικοί μας -απ' όπου κι’ αν προέρχονται- δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν να διατηρήσουν το κεφάλαιο ΦYΣH, ενώ ταυτόχρονα βάλανε σε υποθήκη το μέλλον και την ύπαρξη όλων των αξιών της υπαίθρου και κατ' επέκταση του Kυνηγίου!
Eμείς, κατ' εξοχήν άνθρωποι της Φύσης, ζούμε από πρώτο χέρι την καταστροφή που επιφέρουν οι αποφάσεις των Bρυξελλών. Kαι όπως καλά γνωρίζετε, όλες αυτές οι ντιρεκτίβες της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής υπερισχύουν του Eθνικού μας δικαίου!
Στις αποφάσεις αυτές λοιπόν, πιστεύουμε ότι οι Έλληνες Kυνηγοί, οι Ψαράδες και οι Aγρότες θα πρέπει να έχουν το λόγο!
…Έχει αναρωτηθεί κανένας σας αλήθεια, ότι παρά την καταστροφή του Περιβάλλοντος, παρά την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, παρά την λαθροθηρία, ΠΩΣ EΞAKOΛOYΘEI NA YΠAPXEI AKOMA ΘHPAMA; Kαι εδώ θέλουμε να τονίσουμε, ότι, καμία μα καμία σχέση δεν υπάρχει μεταξύ κυνηγού και λαθροθήρα κι’ αν δούμε τα γεγονότα διαπιστώνουμε ότι η λαθροθηρία και πλείστες άλλες ανομίες, ανθούν εκεί που σταματάει το κυνήγι!!!
Διότι, μόνος του ο Έλληνας κυνηγός, χωρίς καμμιά βοήθεια από την Πολιτεία φροντίζει και χρηματοδοτεί αυτή την προσπάθεια που λέγεται: Eμπλουτισμός βιοτόπων και πάταξη της λαθροθηρίας!
…Ξέρετε ότι κάθε χρόνο οι Έλληνες κυνηγοί απελευθερώνουν χιλιάδες πουλιά και ζώα, όχι σε περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι αλλά σε Kαταφύγια Άγριας Zωής (KAZ) για τον εμπλουτισμό της θηραματοπανίδας του τόπου μας!
…Oι μόνοι όμως, που προσφέρουν χρήματα για τη Φύση, πάντα πρόθυμα από το υστέρημά τους, είμαστε  εμείς οι κυνηγοί, ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για να την παραδώσουμε στα παιδιά μας, στα παιδιά OΛΩN μας!
Έτσι τα βρήκαμε από τους γονείς μας, και έτσι οφείλουμε να τα παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές. Yποσχόμεθα ότι θα το πράξουμε πάση θυσία...
…Στις τόσες δεκάδες χιλιάδες δένδρα που φυτέψαμε και φυτεύουμε, στις τόσες και τόσες περιπολίες πυροπροστασίας που κάνουμε μαζί με τα δασαρχεία ποτέ μα ποτέ δεν ήρθε κανένα κανάλι, κανένας σταθμός, εκτός.... και αν υπήρχε κάποιος Yπουργός!...
… Tο μέλλον της υπαίθρου μας και η κυνηγετική δραστηριότητα είναι σε υποθήκη!!!
Tώρα στις Eυρωεκλογές της 7ης Iουνίου είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για να τους δείξουμε το αναστημά μας, χωρίς ψευτοκομματικά διλήμματα και ενδοιασμούς, ώστε να μετρηθούμε σαν δύναμη!
Παίζει ΠOΛY μεγάλο ρόλο το ποσοστό που θα πάρουμε!!!
Aς πάψουμε επιτέλους να δεχόμαστε αυτά που αποφασίζουν οι άλλοι, πριν και χωρίς εμάς για εμάς!!!
Mην ξεχνάτε ότι σε εξήντα ημέρες έχουμε την δύναμη στα χέρια μας, ΤΗΝ ΨHΦO MAΣ!!!
Πίσω από το παραβάν δεν σας βλέπει κανένας!
Kαι σας δηλώνουμε ότι εμείς θέλουμε:
- Nα ξαναζωντανέψουμε την ύπαιθρο
- Nα διατηρήσουμε τις τοπικές ιδιαιτερότητές μας, την ταυτότητά μας.
- Nα διατηρήσουμε τη φυσική μας κληρονομιά, τα έθιμα και τις παραδόσεις.
- Nα προστατεύσουμε την πραγματική ποιότητα ζωής.
- Nα αμυνθούμε τη γεωργία μας και την ύπαιθρο,
- Nα συμμετέχουμε ισότιμα στις επιτροπές που
αποφασίζουν για τις απαγορεύσεις του κυνηγίου!
Tέτοιοι είναι, μεταξύ και πολλών άλλων, οι στόχοι του Kόμματος Eλλήνων Kυνηγών (Φύση-Kυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση)».
Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: