Αλλάζει η …όψη της Βλαχέρνας

Αλλάζει η …όψη της Βλαχέρνας

Φεβρουάριος 09, 2010 - 14:05

Στην συνέχεια της ανάπλασης του χωριού, εντάσσονται τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο δημόσιο δρόμο (χάνι). Οι πέτρινες μάντρες είναι πλέον γεγονός. Προχωρούν και τα πεζοδρόμια, ώστε να τοποθετηθούν και τα φωτιστικά, τα οποία θα δώσουν μια άλλη εικόνα, ειδικά τις βραδινές ώρες. Η ανάπλαση του χωριού (παραδοσιακές μάντρες, πέτρινες βρύσες, πλατείες, κλπ) που έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία περίπου, συνεχίζεται και πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον Δήμαρχό μας και στους ανθρώπους που εκπροσωπούν το χωριό μας από κάθε θεσμικό ρόλο, που ο κόσμος της Βλαχέρνας, του έχει αναθέσει.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε και την συμμετοχή πολλών ιδιωτών-συμπατριωτών μας, που και αυτοί με την σειρά τους ανακαινίζουν σπίτια και αυλές και τα κατασκευάζουν με παραδοσιακή πέτρα και έτσι έχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που μόνο καλό κάνει στο χωριό μας. Βέβαια ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε και στους δωρητές και γενικά με χαρά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πλέον αλλαγή νοοτροπίας, τα τελευταία χρόνια, όπου όλοι θέλουν να προσθέσουν ένα μικρό λιθαράκι στην παραδοσιακή ανάπλαση του χωριού μας.

Στο δημόσιο δρόμο, φτιάχτηκαν και παραδοσιακές πέτρινες στάσεις λεωφορείων, έτσι ώστε να «δένουν» με το περιβάλλον.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Μαντάτων», τα έργα ανάπλασης θα συνεχιστούν στο δρόμο της ανόδου (άμμος) και έτσι η Βλαχέρνα, θα γίνει ακόμη πιο ελκυστική και παραδοσιακή.

Πηγή: ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΚΟΥ, www.tamantata.gr

Ειδήσεις: