«Σε κατάσταση … διάλυσης παρέλαβα την Περιφέρεια» είπε ο νέος Περιφερειάρχης Φ. Χατζημιχάλης!!!

«Σε κατάσταση … διάλυσης παρέλαβα την Περιφέρεια» είπε ο νέος Περιφερειάρχης Φ. Χατζημιχάλης!!!

Φεβρουάριος 06, 2010 - 10:51

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ήταν το θέμα το οποίο κυριάρχησε στην πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης, χθες το μεσημέρι, στα γραφεία της γενικής γραμματέας της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι κ. Χατζημιχάλης τόνισε ότι παρέλαβε «διαλυτική κατάσταση» με καθυστερήσεις πληρωμών, ενώ χαρακτήρισε εύλογα τα παράπονα πολιτών, προσθέτοντας με νόημα ότι η «περιφέρεια στο σύνολό της προχωρούσε χωρίς σχεδιασμό».
Μίλησε για ‘’εγκαταλελειμμένη περιφέρεια’’ και προσέθεσε ότι προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση αυτή στηριζόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, ενώ ζήτησε την στήριξη όλων των φορέων και των πολιτών της περιφέρειας.
‘’Δεν ήρθα για δημόσιες σχέσεις, αλλά για να αντιμετωπίσω προβλήματα και να παράξω έργο και με βάση αυτό θα με κρίνεται’’ ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας, προσθέτοντας ότι οι στόχοι του είναι, πρώτον, άμεσα να αντιμετωπίσει την αναποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέλαβε παρά την προσπάθεια των εργαζομένων. Δεύτερον η αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειας, γιατί υπήρχε είπε υστέρηση στην χρηματοδότηση έργων από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι έγινε προσπάθεια με την υπουργό Ανάπτυξης κα Κατσέλη κι επετεύχθηκε να υπάρξουν επιπλέον πόροι κι έτσι έκλεισε το Γ’ ΚΠΣ με υπέρβαση 105% απορροφητικότητα. Και τρίτον ανέφερε, έχει ξεκινήσει την αναθεώρηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου και γι’ αυτό είπε, θα υπάρχει διάλογος και διαβούλευση με όλους προκειμένου να έχουμε ένα καλό αναπτυξιακό σχεδιασμό, ο οποίος τόνισε ότι τώρα παρουσιάζει υστέρηση σε σύγκριση με τις άλλες περιφέρειες.
Για τον αναπτυξιακό νόμο σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση αναφέροντας ότι έχουν υποβληθεί στην περιφέρεια 700 αιτήσεις για ένταξη κι ως την άφιξή του είχαν συζητηθεί μόνο 200 αιτήσεις, γι’ αυτό πρόσθεσε ‘’επιταχύνουμε τις διαδικασίες ένταξης των επενδύσεων και συζητούμε προτάσεις με τα υπουργεία για την κατάρτιση του νέου αναπτυξιακού νόμου και την απλοποίηση ένταξης των επενδυτικών προτάσεων’’.
Για το θέμα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων είπε ότι υπάρχει καθυστέρηση, ότι η κατάσταση είναι προσβλητική για τον πολιτισμό μας και πως χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος κι όλοι οφείλουν να κινηθούν αποτελεσματικά. ‘’Είμαστε τελευταίοι και χρειάζεται συνεργασία των φορέων διαχείρισης των ΟΤΑ αλλά και των κατοίκων. Πρέπει να μετατρέψουμε τα απορρίμματα από απόβλητα σε προϊόντα για κέρδος του περιβάλλοντος’’ είπε ο κ. Χατζημιχάλης και υπογράμμισε ότι ‘’προχωρούμε σε αναθεώρηση του σχεδιασμού της περιφέρειας’’, συμπληρώνοντας πως οι δεματοποιητές που έχει προμηθευτεί η περιφέρεια θα αξιοποιηθούν ως μεταβατική κατάσταση στο νέο περιφερειακό σχεδιασμό, η διαβούλευση του οποίου έχει αρχίσει, και η χωροθέτησή τους θα γίνει από τους φορείς διαχείρισης.
Τέλος ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι ‘’η Πελοπόννησος έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και θα συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να αναπτυχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά και στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση, στις νέες τεχνολογίες και στην πράσινη ανάπτυξη’’.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: