Τσέζαρεκ: "Μας άλλαξε ο Βλάχος"

Τσέζαρεκ: "Μας άλλαξε ο Βλάχος"

Ιανουάριος 29, 2010 - 15:02

Για την επιτυχημένη πορεία του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και για τις αλλαγές που έχει κάνει ο Βαγγέλης Βλάχος, μίλησε σε συνέντευξή του στο www.wind.com ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης στράικερ, τόνισε πως η αλλαγή προπονητή, άλλαξε και την φιλοσοφία της ομάδας, που πλέον έχει γίνει πολύ πιο επιθετική.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντάνιελ Τσέζαρεκ:

«Έχουμε γίνει πιο επιθετική ομάδα και γι’ αυτό ήρθαν τα καλά αποτελέσματα. Ο Αστέρας έχει πολλούς καλούς παίκτες και έχουμε φιλοδοξίες, όμως θα πρέπει να βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά δίχως να λέμε πολλά λόγια. Ο κ. Βλάχος έχει αλλάξει το σύστημα της ομάδας και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Λειβαδιά και σκεφτόμαστε μόνο αυτό. Εγώ ΘΕΛΩ να πετύχω πολλά πράγματα στη φετινή σεζόν αλλά προπάντων έχω στο μυαλό μου τον επόμενο αγώνα της ομάδας. Για το μέλλον, θα δούμε τι θα γίνει. Προέχει να πάει καλά η ομάδα γιατί μέσα από την καλή της πορεία βγαίνουν κερδισμένοι και οι παίκτες», είπε αρχικά.

Ντάνιελ, ο Αστέρας έχει πλέον σοβαρές ελπίδες να μπει στα Play Offs του πρωταθλήματος. Που μπορούμε να αποδώσουμε την καλή πορεία της ομάδας σου;

«Όντως είμαστε σε μια καλή πορεία σαν ομάδα κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο Αστέρας διαθέτει φέτος ένα πολύ καλό έμψυχο δυναμικό. Στο ρόστερ βρίσκονται αξιόλογοι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι πως έχει αλλάξει το αγωνιστικό στιλ της ομάδας μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο κ. Βλάχος θέλει να παίζουμε πιο επιθετικά και νομίζω πως αυτό ταιριάζει περισσότερο στην νοοτροπία αλλά και στην δυναμική της ομάδας. Προσπαθούμε να παίζουμε με περισσότερο επιθετικό πνεύμα και είναι αλήθεια πως αρέσει αυτό σε όλους μας.

Αντίθετα, ο προηγούμενος προπονητής ήθελε να παίζουμε πιο αμυντικά και κάπου δεν μας βόλευε αυτή η τακτική. Τώρα όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ήρθαν και ορισμένα καλά αποτελέσματα όπου μαζί ήρθε και η καλή ψυχολογία σε όλους μας. Τώρα πλέον η ομάδα αλλά και ο κάθε παίκτης ξεχωριστά έχουμε μια εξαιρετική ψυχολογία. Μια ιδανική αυτοπεποίθηση προκειμένου να συνεχίσουμε με τον ίδια όρεξη».

Ποιος ο συντελεστής δυσκολίας του Κυριακάτικου αγώνα για την ομάδα σου;

«Από εδώ και πέρα όλα τα ματς είναι δύσκολα. Την Κυριακή αγωνιζόμαστε απέναντι σε μια ομάδα, τον Λεβαδειακό, που παλεύει για τη σωτηρία της κι αυτό είναι σημαντικό αφού ξέρουν πολύ καλά πως μόνο με νίκη θα ελπίζουν στην παραμονή τους! Εμείς θα πάμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, το δικό μας παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αρκεί βέβαια να γίνει αντιληπτό από όλους μας πως δεν θα είναι τίποτε εύκολο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης όπου καλούμαστε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας που είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών».

Ποια είναι η άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα και για την εξέλιξή του ως το τέλος της σεζόν;

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως αυτό το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο όποιον κι αν αντιμετωπίζουμε εκτός αλλά εντός έδρας. Η κάθε ομάδα έχει τα δυνατά της σημεία και μπορεί να σου κάνει ζημιά εάν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Είμαι στην Ελλάδα εδώ και 5,5 χρόνια και μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει πολλά πράγματα για τον τρόπο παιχνιδιού αλλά και την νοοτροπία που υπάρχει εδώ.

Φέτος ζούμε ένα δυνατό πρωτάθλημα με μικρές διαφορές από ομάδα σε ομάδα κι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι αντιληπτό πως από εδώ και πέρα μας περιμένει μια μεγάλη δοκιμασία αλλά όσο πιστεύουμε στους εαυτούς μας δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτε. Αρκεί βέβαια να αντιλαμβανόμαστε πως η κάθε αγωνιστική έχει τις ιδιαιτερότητές της».

Πως περιμένεις το μέλλον για τον εαυτό σου, και πως βλέπεις την προοπτική διεθνών συμμετοχών μέσω των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων;

« Θα δούμε.. Δεν θέλω να πω περισσότερα πράγματα για εμένα τώρα. Το συμβόλαιό μου λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά δεν θέλω καν να σκέφτομαι το τι θα γίνει τότε από τη στιγμή που υπάρχουν μπροστά σημαντικές υποχρεώσεις για την ομάδα μου. Στο μυαλό μου είναι μόνον ο αγώνας της Κυριακής και πάνω σε αυτό θέλω να δουλεύω στις προπονήσεις και στην προετοιμασία μου. Είναι αλήθεια πως ΘΕΛΩ να πετύχω σημαντικά πράγματα σε αυτή τη σεζόν καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια πορεία που θα χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα μέχρι στιγμής όμως δεν μπορώ να πω περισσότερα τώρα αφού μας περιμένουν δύσκολα ματς όπου πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, τη νίκη. Μένει μόνο στο μυαλό μου ο κάθε αγώνας που ακολουθεί για τον Αστέρα έτσι ώστε στο φινάλε να πούμε πως κάναμε κάτι σπουδαίο».

Πηγή: Spornet

Ειδήσεις: