Ο Καραδολάμης στον Αρκαδικό

Ο Καραδολάμης στον Αρκαδικό

Οκτώβριος 09, 2009 - 21:21

Ο Δημήτρης Καραδολάμης είναι το τελευταίο (μέχρι σήμερα) μεταγραφικό απόκτημα του Αρκαδικού, ο οποίος θα κληθεί να ενισχύσει τη γραμμή των φόργουορντ. Ο Καραδολάμης γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1987 στη Γουμένισσα και με ύψος 2.04 παίζει με άνεση στις θέσεις των φόργουορντ. Από το ξεκίνημά του στη Γουμένισσα θεωρήθηκε ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο πιστοποιήθηκε στη συνέχεια από τα περάσματά του στον Αρη, τον Μακεδονικό και την ΑΕΛ.

Ο Έλληνας φόργουορντ βρέθηκε απόψε στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, παρακολούθησε το φιλικό παιχνίδι του Αρκαδικού με την ΑΕΚ Αργους και αμέσως μετά υπέγραψε. Η Τρίπολη πάντως δεν είναι άγνωστη για τον 22χρονο φόργουορντ, καθώς είχε αγωνιστεί στο All-star παίδων που είχε γίνει το 2003 στην Αρκαδική και είχε κερδίσει μάλιστα τον διαγωνισμό καρφωμάτων.

Με τον Αρη είχε αγωνιστεί σε πέντε παιχνίδια της Α1 κατηγορίας και σε τρία παιχνίδια της Ευρωλίγκα εναντίον της Τσιμπόνα, της Λε μαν και της Λιέτουβος Ρίτας. Με την ΑΕΛ αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια της Α1 κατηγορίας (63:56 λεπτά) σημειώνοντας 17 πόντους. Ο Καραδολάμης ξεκίνησε τη σαιζόν στην ΑΕΛ, ωστόσο, ήταν ένας από αυτούς που πλήρωσε την κακή πορεία της ομάδας και από τα μέσα Ιανουαρίου βρέθηκε χωρίς συμβόλαιο.

Το όνομα του Καραδολάμη συζητήθηκε στο ελληνικό μπάσκετ τον περασμένο Μάρτιο, όταν κέρδισε στο διαγωνισμό τριπόντων του 17ου All Star game, που διεξήχθη στην Ξάνθη. Ο 22χρονος φόργουορντ μάλιστα επικράτησε του Γιοτάμ Χαλπερίν με 22-15! Για όσους έχουν καλή μνήμη, θα θυμούνται ότι ο νεαρός φόργουορντ μπήκε στο διαγωνισμό τριπόντων από το… παράθυρο, καθώς προκρίθηκε μέσω του αντίστοιχου διαγωνισμού των ελπίδων που πραγματοποιήθηκε μία μέρα νωρίτερα. Ο 22χρονος φόργουορντ έχει χρισθεί διεθνής με τις εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων, νέων, ενώ μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του είναι η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων με τον Αρη το 2006.

Ειδήσεις: