Με πρωταγωνιστή τον αέρα… Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (0-0)

Με πρωταγωνιστή τον αέρα… Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (0-0)

Ιανουάριος 31, 2010 - 20:29

Σε ένα παιχνίδι που είχε πρωταγωνιστή τον δυνατό αέρα και τις κακές καιρικές συνθήκες σε όλη την διάρκεια του, ο Αστέρας ηττήθηκε στη Λιβαδειά 1-0, όπως δηλαδή και στο περσινό αντίστοιχο παιχνίδι που είχε την εξής ομοιότητα με το φετινό: Οι γηπεδούχοι κέρδισαν σκοράροντας με τη μοναδική τους τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα με κεφαλιά. Πέρσι ήταν ο Μπούσι σκόρερ, φέτος ο Σόλα στο 69ο λεπτό.

Οι καιρικές συνθήκες και κυρίως ο ισχυρός αέρας, δεν επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Για αυτό το λόγο υπάρχουν λίγες φάσεις που κατεγράφησαν μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας ευνοϊκό τον αέρα, ο Λεβαδειακός δημιούργησε περισσότερες φάσεις στην εστία του Αναστασόπουλου. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα μπλόκαρε την μπάλα στο 8ο λεπτό στο σουτ του Σόλα και απέκρουσε εντυπωσιακά στο 27’ το πλασέ του Μπάρκογλου (μέσα από τη μεγάλη περιοχή).

Σε αυτό το διάστημα, ο Αστέρας πλησίασε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή στο 44’ όταν το δυνατό σουτ του Καρέρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία του Βαγιέχο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας ήταν αυτός που είχε τον αέρα με το μέρος του, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτός την πρώτη καλή φάση όταν στο 59' μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Βίλτσες από δεξιά ο Μαρσελάο πήδηξε ψηλότερα από όλους πιάνοντας την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 69’ έγινε η φάση που έκρινε το νικητή του παιχνιδιού, όταν ο Ταραλίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή του Αστέρα, ο Σόλα πετάχτηκε στη γραμμή της μικρής περιοχής και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αναστασόπουλου (1-0).

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, βγήκε περισσότερο στην επίθεση, πίεσε περισσότερο τους αντιπάλους του, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 78’ ο Ουντότζι προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Βαγιέχο, στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Λεβαδειακού, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Βίλτσες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τσέζαρεκ έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγα μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας
Λεβαδειακός: Λόπεθ Βαγιέχο, Ζησόπουλος, Μουλόπουλος, Μασάδο, Κόλτζος, Ταραλίδης (90' Αλεξίου), Νάτσο Γκονζάλες (86' Αμπουμπακάρι), Μπεγκόνια, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου (89' Σερζίνιο), Κίκε Σόλα.
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (74' Ουντότζι), Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Καρντόσο, Καρέρα (84' Ρίος), Εντερ (81' Καούνος), Ουριμπάρι, Βίλτσες, Τσέζαρεκ

Ειδήσεις: